utolsó soros ülés

2019.10.02. 08:00

Lebontják az életveszélyes keszthelyi ravatalozót

Több mint 40 olyan pályázat valósul meg, melyre kétmillió forintnál több támogatást kaptak a városi cégek és intézmények – ez is kiderült a keszthelyi képviselő-testület e ciklusban tartott utolsó soros ülésén. Döntöttek arról is, hogy lebontják az életveszélyessé vált ravatalozót az Új temetőben.

Keszey Ágnes

A képviselők áttekintették az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok első félévi gazdálkodásáról szóló tájékoztatókat.

Döntöttek arról, hogy az önkormányzat jövőre is részt vesz a Bursa Hungarica felsőoktatási ösztöndíjpályázatban. A képviselő-testület elé került továbbá az a tájékoztató, amely az önkormányzat, intézményei és cégei nettó kétmillió forintot meghaladó pályázati támogatással megvalósuló projektjeit foglalja össze – 41 ilyen program van.

Az ülésen megszavazták a képviselők, hogy az Új temetőben két ütemben megvalósul a ravatalozó átalakítása. Az épület sokkal nagyobb, mint amire szükség van, állt az előterjesztésben. A szakértői vélemény alapján a nyugati része életveszélyes, így azt elbontják. A megmaradó épületszárny alkalmas a szükséges funkciók ellátására, de később az elemeinek felhasználásával új ravatalozót alakítanak ki. A munkák első ütemére 25 millió forintot biztosított a keszthelyi önkormányzat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában