Minden háztartásba eljut

2019.10.05. 07:00

Kilenc év eredményei – Nagykanizsa önkormányzata kiadványt készített a fejlesztésekről

Közös otthonunk Nagykanizsa címmel jelent meg a város elmúlt kilenc évének fejlesztéseit bemutató új kiadvány. A képekkel gazdagon illusztrált füzetet csütörtökön mutatták be a hivatalban.

Benedek Bálint

Balogh László (balról), Dénes Sándor és Cseresnyés Péter a kanizsaiaknak szóló új kiadvánnyal

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

Dénes Sándor polgármester a kiadványról szólva elmondta: a városban történt eseményeket tényszerűen állították össze, ez a jövő héten minden háztartásba eljut. Található benne egyfajta „repülőoldal”, melyen a város fejlesztéseit sorolták fel, ez azt bizonyítja, hogy kilenc év alatt 63 milliárd forintból szépült meg Nagykanizsa.

Balogh László (balról), Dénes Sándor és Cseresnyés Péter a kanizsaiaknak szóló új kiadvánnyal
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

– Büszkék lehetünk a megújult belvárosra, a sétálóutcánkra, a polgári épületeink sorra újultak meg, és ez a munka folytatódik a jövőben is – tette hozzá a városvezető. – Gyermekeink érdekében sokat tettünk, hiszen bölcsődék, óvodák, iskolák kaptak új külső és belső tartalmat, ahogy új játszótereket is építettünk. A megannyi beruházáshoz a források nagy részét a kormány biztosította, s persze sokat köszönhetünk a kanizsai vállalkozásoknak is, akik az adóforintjaikkal járultak hozzá a dinamikus fejlődéshez.

Cseresnyés Péter államtitkár hozzátette: ez a kiadvány egy folyamatot mutat be. Kilenc évvel ezelőtt kezdődött el a munka, ami egyik állomásához érkezett, hiszen eddig jelentős összeget fordíthattak a város szépítésére. A városrészekben is komoly előrelépés történt, s fontos, hogy a kormányzat és a városvezetés közötti együttműködés és bizalmi kapcsolat megmaradjon.

Balogh László humán bizottsági elnök büszke az elkészült fejlesztésekre, de szerinte a jóból soha nem elég, a kanizsaiak a jövőben még több felújítást szeretnének. Ilyen kiadványokra szükség van, hiszen a város kitűnő úton halad az új lehetőségek irányába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában