A rendszerváltás 30. évfordulóján

2019.10.18. 07:00

Ismét kerékpárra ült a békenagykövet

A rendszerváltás 30. évfordulója alkalmából indította el legújabb misszióját Zelei József, Magyarország kerékpáros békenagykövete. A már több mint 85 ezer kilométert megtett férfi tegnap Zalában járt.

Gyuricza Ferenc

Zelei József tegnap Márokföldről folytatta útját Fotó: Gyuricza

Zelei József 2004 óta hirdeti kerékpáros útjaival az összetartozás és a béke iránti vágyat. Az új misszió apropóját a rendszerváltás 30. évfordulója adta. Október 11-én Budapestről indulva, a határon túli magyar területeket is érintve járja végig az ország nyugati felét. Zalába szerda este, Szentgyörgyvölgynél érkezett meg, szállása Márokföldön volt, ahol fogadta őt Szabó István polgármester, majd csütörtök délelőtt indult tovább Lendvára.

– Az idei békemisszió során meglátogatom a határon túli magyarlakta települések lakóit és vezetőit, az ott működő szervezeteket, hogy velük is felidézhessük a rendszerváltás óráit – mondta Zelei József. – Az utam Mohácsig tart, onnan Budapest felé veszem az irányt, hogy október 23-án, déli 12 órakor érkezzem a parlament elé, ahol harminc évvel ezelőtt Szűrös Mátyás kikiáltotta a Magyar Köztársaságot.

Zelei József tegnap Márokföldről folytatta útját Fotó: Gyuricza

A kerékpáros békenagykövet azt is hozzátette: a misszió jövőre Mohácsról indulva az ország keleti részén folytatódik, s ugyanúgy érinteni fogja a határon túli magyar területeket is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában