A szálló csak negatív lelettel vehető igénybe

2019.10.25. 07:00

Ingyenes tüdőszűrést biztosítottak a hajléktalanok számára Zalaegerszegen

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat budapesti szűrőbusza jóvoltából csütörtökön mintegy 150 hajléktalan embertársunk eshetett át térítésmentesen a tüdőszűrésen.

Magyar Hajnalka

Kardos Ádám a szűrőbusz előtt

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Magyar Hajnalka

A buszt a Magyar Vöröskereszt Zala Megyei Szervezete Hajléktalanok Átmeneti Gondozási Központja udvarán dél­előtt már várták a lakók.

Kardos Ádám a szűrőbusz előtt
Fotó: Magyar Hajnalka / Zalai Hírlap

– A szállót csak negatív tüdőszűrőlelet birtokában vehetik igénybe a lakók, így számukra kiemelten fontos az akció – mondta Kardos T. Ádám, a központ szakmai vezetője.

– Az egészségügyi ellátás berkeiben a folyamat nagyon elhúzódó volt, ráadásul a 40 év alattiaknak térítésköteles a szűrés. Akkor merült fel, hogy a máltások szűrőbusza hajléktalanok számára ingyenesen vehető igénybe, így felvettük velük a kapcsolatot. A célunk, hogy a lehető legtöbben érjék el a szolgáltatást, kollégáink járják a várost, hogy az „utcások” is értesüljenek a lehetőségről. A jövőben azt szeretnénk, hogy a szűrőbusz 3 havonta a lakók rendelkezésére álljon, hogy az újonnan érkezők számára is biztosított legyen a vizsgálat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában