Önkéntes munka révén bővült az állatmenhely felszerelése

2019.10.20. 16:02

Húsz kutyaházat készítettek a Bogáncs Állatmenhely számára

Folyamatos ugatás, csaholás zaja töltötte be vasárnap délután a Bogáncs Állatvédő Egyesület állatmenhelyének környékét.

Hajdu Péter

Sokan megnézték a szebbnél szebb kutyaházakat Fotó: Hajdu Péter

Az izgatott jószágok a megélénkült forgalom hatására adtak hangot jelenlétüknek, annak, hogy valami történik. Új kutyaházak kerültek a telepre egy pályázatnak köszönhetően. Közösségépítő céllal és az önkéntesség népszerűsítése érdekében hirdette meg az Építs mosolyért nevű pályázatát a Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület a Down-Mosolyambulancia Egyesülettel közösen.

Még Kiskőrösről, az Egységes Gyógypedagógiai és Módszertani Intézményből is érkeztek pályázók egy kis kutyaházzal. Supka Attila és Kővári Csaba Gál Gyulával, műszaki oktatójukkal Fotó: Hajdu Péter

A kiírásra iskolák nevezhettek, a feladat az állatmenhely által megadott paraméterek alapján kutyaház építés volt. Tíz intézmény vett részt a pályázatban, aminek köszönhetően húsz új kutyaházzal gyarapodott az állatmenhely felszerelése. Vasárnap díjátadót rendeztek.

Sokan megnézték a szebbnél szebb kutyaházakat
Fotó: Hajdu Péter

Az interneten látható képek alapján szavazni lehetett a legszebb kutyaház címre, s a legtöbb közönségszavazatot a zalakarosi Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulóinak munkája kapta. Rumi Kriszta, az állatvédő egyesület vezetője elmondta, sokat segítenek az állatmenhelynek készített ólak, hiszen állandó használatban vannak, szükség van a pótlásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában