állatok világnapja

2019.10.08. 16:00

Hogyan legyünk felelős gazdik? – Találkozó MEOESZ Kutyasuliban

Haj, de jó! Kutyázunk! De jól is tesszük? Ezzel a címmel rendeztek találkozót kutyás gazdik, gyerekek, illetve természetesen kis és nagy ebek részvételével vasárnap a kiskanizsai MEOESZ Kutyasuliban.

Horváth-Balogh Attila

A gyerekek sokféle kutyával barátkozhattak vasárnap Fotó: Dobriné Péterfai Ildikó

Az állatok világnapja apropóján Tóth József, a kutyaiskola vezetője kérte fel Dobriné Péterfai Ildikó tanítót, kutyabarátot, hogy szervezze meg a Felelős gazdivá válás rendezvénysorozat első találkozóját. Az eseményen dr. Fekete Rita állatorvos a parazitákról, s az ezek elleni védelemről tartott előadást. Rosta Gyula, a Zalaerdő Zrt. vezérigazgatója, hivatásos vadász és egyben kutyaimádó beszélt az erdőn-mezőn való szabadon sétáltatás veszélyeiről, a vadak szokásairól, búvóhelyeiről, ebzárlatról, veszettségről. Hilcz Lívia állatvédő az Együtt Egy Életért, Ártatlan Állatokért Egyesület képviseletében tevékenységükről és a védenceikről mesélt, és arról: mit tegyünk, ha bajba jutott állatot látunk.

A gyerekek sokféle kutyával
barátkozhattak vasárnap
Fotó: Dobriné Péterfai Ildikó

A gyerekek szeretettel vették körül a bemutatott mentett ebeket. Hivatásos terápiás kutyusokkal is találkozhattak Dió és Bejgli révén. A kutyaiskola tanulói engedelmes és ügyességi, az iskola képviselői pedig őrző-védő bemutatót tartottak német juhász kutyáikkal. A gyerekek sokféle négylábúval játszhattak, ezenkívül rajzoltak, színeztek, kézműveskedtek is. Az állatkínzás elleni mozgalom kék szalagját pedig mindenki szívesen fogadta és viselte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában