Egyenlő mércét kér

2019.10.11. 07:00

Az igazságügyi miniszter a jogász vándorgyűlésen

A Trócsányi László EU-biztosi jelöltsége kapcsán történtek ékesen példázzák, amikor nem a hatályos jogszabályok alapján jár el egy uniós szerv. Hiszen az EP jogi bizottságának az összeférhetetlenség kapcsán vizsgálat indítása lett volna a feladata, nem pedig politikai döntés meghozatala.

Horváth-Balogh Atttila

Dr. Sárközy Tamás, dr. Szabó Ernő, dr. Varga Judit és dr. Kovács Árpád a tegnapi ülésen Fotó: HBA

Ezt dr. Varga Judit igazságügyi miniszter jelentette ki tegnap a Magyar Jogász Egylet 43. Jogász Vándorgyűlésén, a MenDan Hotelben. A rendezvényen előtte dr. Szabó Ernő, a Magyar Jogász Egylet zalai elnöke, majd dr. Sárközy Tamás, a szervezet országos vezetője mondott köszöntőt.

Dr. Sárközy Tamás, dr. Szabó Ernő, dr. Varga Judit és dr. Kovács Árpád a tegnapi ülésen Fotó: HBA

– Az EU szabályait nemcsak az „őrzötteknek”, de az „őrzőknek” is be kellene tartaniuk, hogy az európai érték- és érdekközösség érvényesülni tudjon – folytatta dr. Varga Judit. – Kötelességünk fellépni, hogy az unió szervei ugyanazzal a lelkesedéssel és alapossággal kérjék számon a jogállamiság elvének érvényre juttatását a tagállamokban és saját intézményeikben.

Dr. Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke a költségvetési gazdálkodás aktuális kérdéseiről tartott előadást.

A vándorgyűlésen ma mások mellett dr. Navracsics Tibor, az Európai Bizottság biztosa, dr. Stumpf István egyetemi tanár, volt alkotmánybíró, dr. Molnár Gábor, a Kúria tanácselnöke, valamint dr. Bánáti János, a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke tart előadást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában