milliós beruházás

2019.10.10. 07:00

A szőlőhegyi utakat is rendben tartják Eszteregnyén

Nem csak az épületek korszerűsítésére fektetnek nagy hangsúlyt a faluban. Arra is, hogy kisebb-nagyobb beruházások révén a község útjai jól járhatóak, karbantartottak legyenek.

Szabó Zsófia

Nagy munka folyik az eszteregnyei hegyháton Fotó: Szabó Zsófia

A közelmúltban beszámoltunk arról, hogy a falu vezetése a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program jóvoltából helyrehozatott egy utat, amely a hegyhátra és a szántóföldekre biztosít könnyebb eljutást. A beruházás 13,5 millió forintba került. A finanszírozás fennmaradó összegéből pedig különböző munkaeszközöket és mezőgazdasági járművet vásároltak.

Burcsi János, Eszteregnye polgármestere jelezte: az útfelújítások végére nem került pont az említett, külterületi út rendbetételével. Állami támogatásból és saját erőből is korszerűsítik a falu más útjait. Jelenleg újabb, szőlőhegyi útszakaszok helyreállítása zajlik.

Nagy munka folyik az eszteregnyei hegyháton Fotó: Szabó Zsófia

– A korábbi, nagy esőzések megrongálták a község nyugati oldalán lévő hegyhát útjait. Mindenképp helyre szerettük volna hozatni, ugyanis élénk forgalom van az ottani utakon a szőlőbirtokosok, a gazdák és a lakók miatt. Számukra szeretnénk méltó körülményeket biztosítani a közlekedéshez. A csapadék miatt megrongálódott útszakaszokat vis maior támogatásból hozzuk rendbe. Összesen három kilométer hosszan újítunk fel több útszakaszt: egyik több mint 3,7 millió forintba, míg a másik több mint 2,6 millió forintba kerül. Mart aszfalttal töltjük fel az úthibákat, továbbá a vízelvezetést és a padkarendezést is megoldjuk. Jövőbeni tervünk – amennyiben sikerülne nagyobb támogatáshoz jutni – a teljes aszfaltozás.

Az út azon részein pedig, amelyeket nem érint a támogatás, saját erőből modernizálunk. Igaz ugyan, hogy ezek a tereprendezések kisebb munkák, de minden tőlünk telhetőt megteszünk a rendezett körülmények megteremtéséért – fogalmazott Burcsi János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában