Negyed évszázad a romákért

2019.10.28. 07:00

A nemzetiségi önkormányzat alakulásának 25. évfordulóját ünnepelték Nagykanizsán

A város roma nemzetiségi önkormányzata szombaton a Bogdán János Közösségi Házban tartotta fennállásának 25. jubileuma alkalmából rendezett ünnepségét, melyen a szervezet története mellett az új célokat is megfogalmazták.

Benedek Bálint

Teleki László elnök (balról) beszédében a szervezet 25 évét foglalta össze

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

Az eseményt Teleki László, a nemzetiségi önkormányzat újonnan megválasztott elnöke nyitotta meg, visszaemlékezve az 1994-ben megalakult szervezet történetére. Az azóta eltelt időszakban azon dolgoztak, hogy a romák helyzete javuljon, s ebben jelentős előrelépések történtek. Nagy szívfájdalma, hogy a közösségi ház felújítása nem történt meg, a jövőben szeretnének ezen változtatni. Ezután Lendvai Ferenc, a nemzetiségi önkormányzat leköszönő elnöke lépett a mikrofonhoz, felidézve az elért eredményeket. Kiemelte: büszkék lehetnek arra, hogy az ország egyik legelismertebb nemzetiségi szervezete a kanizsai.

Teleki László elnök (balról) beszédében a szervezet 25 évét foglalta össze
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Balogh László polgármester köszöntőjében elmondta: a Kárpát-medence sokszínű kultúrájának, közös kultúránknak egyik legszebb bokrétáját és legősibb hagyományát képviseli a roma nemzetiség. Sokan és sokat tesznek azért, hogy mindez a tény ne csak szavakban, hanem tettekben is igazzá legyen. Köszönettel tartozunk azoknak, akik hivatásuknak tekintik, hogy segítsék az együttélésben rejlő értékek felszínre hozását, tette hozzá.

– A negyed évszázad egy közösség életében mérföldkő, látszik, hogy értékek mentén dolgoznak – mondta beszédében Cseresnyés Péter államtitkár. – Ha a jövőben is értékek mentén képviselt érdekekkel és eltökéltséggel tevékenykednek, szép sikereket érhetnek el.

Ezután a szervezet életében kiemelkedő teljesítményt nyújtók vehettek át emléklapokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában