Napraforgómag a gyűrűzéshez

2019.10.08. 07:00

A környezetvédelmet is polgárőr feladatnak tartják

Körülbelül két mázsa frissen aratott napraforgómagot adott át a közelmúltban a Besenyő és Öreghegy Polgárőr Egyesülete a Mindszenty Ifjúsági Házban működő környezetvédő közösségnek.

FZS

Polgárőrök és környezetvédők, előttük pedig az 5 zsák frissen aratott napraforgómag Fotó: Fincza Zsuzsa

– Civil szervezetünk a természet értékeinek védelmét ugyanolyan fontosnak tartja, mint vagyoni javaink „őrzését”. Idén hozzá tudunk járulni a madármentők munkájához is, közösségünk egyik legaktívabb tagja, Simon József mezőgazdasági vállalkozó jóvoltából az általa frissen learatott napraforgóból az egész gyűrűzési szezonra elegendő madáreleséget biztosítunk – magyarázta Dancs István, az egyesület elnöke.

Polgárőrök és környezetvédők, előttük pedig az 5 zsák frissen aratott
napraforgómag Fotó: Fincza Zsuzsa

– Mi, mezőgazdaságban dolgozók a bőrünkön érezzük, milyen fontos a környezetvédelem, ezért természetes, hogy a magam módján hozzájárulok egyesületem környezetvédő törekvéseihez – indokolta az adományozást Simon József.

– Példaértékű a kapcsolatunk a besenyő-öreghegyi polgárőrökkel, hatalmas segítség számunkra az ajándékuk. Viszonzásképp azt tervezzük, készítünk számukra egy madáretetőt az Öreghegyre, és télen közösen tartunk madárgyűrűzést. Ők megismerhetik, milyen madarak élnek a közelükben, mi pedig feltérképezhetjük, Zalaegerszeg azon részén milyen tollas népség lakik – mondta dr. Illyés Zoltán, a Mindszenty Ifjúsági Ház vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában