szakmai nap

2019.09.20. 09:00

Védőháló a családért: lezárult a projekt

Védőnők, egészségügyi szakdolgozók, szociális és oktatási szakemberek népesítették be csütörtökön az Apáczai Művelődési Központ auláját, ahol szakterületüket is érintő projektzáró konferencián, illetve Fókuszban a család címmel szakmai napon vettek részt.

Hajdu Péter

Krekuska Róbert a projekt jelentőségéről beszél Fotó: Katona

Fotó: © Katona Tibor

A Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület a Védőháló a családért nevű, három éven át, több mint harmincöt szervezet bevonásával szervezett projektjét zárta. Bognárné Bengő Hajnalka projektmenedzser elmondta, a több mint 39 millió forint támogatásból megvalósult program 2016 októberétől indult és most zárul.

Krekuska Róbert a projekt jelentőségéről beszél Fotó: Katona

Évről évre ismétlődő programjaik során tucatnyi eseménysort bonyolítottak le. Köztük a születés hetét, a készülődés a családdá válásra témájút, a Zalaegerszegi Egyesített Bölcsődékkel közösen a Lóci programokat valósították meg, sok hasznos információval szolgálva a célcsoportoknak. Fontosak voltak a hátrányos helyzetű családoknak szervezett egyéni tanácsadásaik is: család- és párterapeuta, családmediátor, prenatális szaktanácsadó és szociális tanácsadó segítségét vették igénybe a jelentkezők.

A konferenciát Tolvaj Márta alpolgármester köszöntötte, majd Krekuska Róbert, az Emmi osztályvezetője szólt a projekt jelentőségéről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában