Kéthetente előadások

2019.09.20. 14:00

Újabb félévet kezdtek a BGE Senior Akadémián

Megtelt tegnap délután a Budapesti Gazdasági Egyetem Gazdálkodási Karának nagy előadója, jelezve, milyen népszerű az egyetem Szenior Akadémiája. Megtartották a 2019–2020-as tanév őszi félévének tanévnyitó ünnepségét és az első előadásokat.

Hajdu Péter

Megteltek a padsorok a nagy előadóban az őszi félév nyitórendezvényén Fotó: Katona Tibor

Fotó: © Katona Tibor

A több száz érdeklődőt Lambertné Katona Mónika, a kar kiemelt projektek igazgatója köszöntötte, s örömét fejezte ki a nagy érdeklődés láttán. Közölte, bízik benne, hogy e félév során is olyan kínálatot nyújtanak a hallgatóknak, amellyel továbbviszik a program jó hírnevét.

Megteltek a padsorok a nagy előadóban az őszi félév nyitórendezvényén Fotó: Katona Tibor

Balaicz Zoltán polgármester visszaemlékezett az időseknek szervezett akadémia indítására és az abban közreműködő Boda Lászlóra, a megyei idősügyi tanácsának néhai elnökére. Mint mondta, kezdetben 100 főre számítottak, mára azonban 350 főre bővült a hallgatók létszáma. A polgármester közölte, e nagy érdeklődés is alátámasztja, fontos, hogy a szépkorúak jól érezzék magukat, informá­ciókhoz jussanak. Dr. Takács Dávid oktatásügyi dékánhelyettes többek tiszteletét fejezte ki a hallgatóság előtt, mondván, tőlük kellene tanulni, akik tisztességgel végigdolgozták a munkás éveket, felnevelték gyerekeiket, talán az unokáikat is.

A megnyitó után két elő­adást hallhattak az érdeklődők, Fehér Piroska tanár, life coach, tréner Színezd újra – kommunikáció időskorban, Tóth Szilvia közgazdász, business coach pedig Önkéntesség – közösségépítés – belső motiváció címmel tartott előadást.

Decemberig kéthetenként várják a szenior hallgatókat. Többek között a közösségi médiáról, a mesterséges intelligencia kutatásáról és a családi vállalkozások utódlásának gondjairól lesz szó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában