hagyományőrzés

2019.09.24. 12:00

Szombaton rendezik meg a „Vitézlő rendek” családi napját Kanizsán

Hiányt pótol a rendezvények között a vitézlő rendek családi napja program, melyre szombat délután kerül sor a sétálóutcában.

Horváth-Balogh Attila

Minapi sajtótájékoztatóján a szervező Thury Vitézlő Oskola vezetője, Vörös András elmondta: a családi nap ötletét az adta, hogy úgy érezte: az oskola Ady utca közvetlen környezetében található helytörténeti és történelmi alkotások, szobrok nincsenek kellőképp megünnepelve. Ezért talált ki egy olyan eseményt, mely erre módot ad, s egyben kiváló alkalmat kínál a „vitézlő rendek” tagjainak, hogy megéljék a vitézséget. Egyúttal bemutatkozási lehetőséget is nyújt számukra, ennek megfelelően a városlakók többek közt a Banderium Hungarorum Történelmi Hagyományőrző Csapat, a Honvéd Hagyományőrző Egyesület zalai szervezete, a Thury Vitézlő Oskola tagjai­val, a Magyar Honvédség területi tartalékosaival találkozhatnak.

A rendezvény kulturális kínálatát egyebek közt Kátai Zoltán Kossuth-díjas énekmondó, a Canischa Zenekar és a Mozaik Társulat biztosítja. A sajtótájékoztatón az esemény fővédnöke, Cseresnyés Péter államtitkár a magyar örökség, illetve a hagyományok őrzésének fontosságára hívta fel a figyelmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában