Mindig a zsidó újév alkalmából adják át a díjat

2019.09.24. 07:00

Ketten vehették át a Másokért Emlékplakettet Zalaegerszegen

A Ros HaSana, a zsidó újév alkalmából adják át 2003 óta minden évben a megyeszékhelyen a hitközség és a „Remény” Közalapítvány által létrehozott Másokért Emlékplakettet.

Arany Gábor

Középen a díjazottak, Márkus Sándor (jobbról) és Horváth A. Attila. Jobbra Siklósi Vilmos, balról pedig Preisz József, a közalapítványi kuratórium elnökségi tagja

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Arany Gábor

Hétfőn, a díj átadásakor Siklósi Vilmos, a hitközség elnöke kiemelte: olyanok kapják az elismerést, akik sokat tesznek az emberi kapcsolatokért, a mások iránti tiszteletért, a zsidóságért. Idén a Szombathelyi Zsidó Hitközség elnöke, Márkus Sándor, valamint a Zalai Hírlap főszerkesztője, Horváth. A. Attila kapta a díjat.

Középen a díjazottak, Márkus Sándor (jobbról) és Horváth A. Attila. Jobbra Siklósi Vilmos, balról pedig Preisz József, a közalapítványi kuratórium elnökségi tagja Fotó: Arany Gábor / Zalai Hírlap

Siklósi Vilmos kiemelte: Márkus Sándor irányításával a hitközség sokat tett a szombathelyi zsidóság múltjának bemutatásáért, nagy érdeklődést kiváltó szabadegyetemet indított, közösségük a Zsidó Udvarral népszerű résztvevője a Savária Történelmi Karneválnak. Horváth A. Attila díja kapcsán hangsúlyozta: a Zalai Hírlapnak köszönhető, hogy az egerszegi hitközség, a zsidó közösség tevékenysége széles körben ismert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában