jubileum

2019.09.23. 15:00

Húsz éve alakult meg a Balaton Art Alkotóközösség

A művészek a napokban ünnepelték a jubileumot.

Keszey Ágnes

Fotó: A szerző

Két évtizede a vonyarcvashegyi Major Lajos kezdeményezte az alkotóközösség megalakulását, melyhez művészeti tehetséggel megáldott helyiek és környékbeliek csatlakoztak. Céljaik közt kezdetben és ma is az szerepel, hogy a képzőművészet eszközeit felhasználva szebbé tegyék saját és embertársaik mindennapjait. Alkotónapokat-és táborokat rendeznek, s kiállításokon mutatkoznak be az alkotók.

Fotó: A szerző

- Festészettel, grafikával, gobelin készítéssel, selyem festéssel, fotózással és fafaragással foglalkozunk. Az egymás iránti nyitottság, sokféleség elfogadása tart össze bennünket. Nincsenek kötött stílusok ez ad nekünk bátorságot a kibontakozáshoz. Így minden alkalommal megtapasztalhatjuk a harmonikus együttlét és az alkotás örömeit – mondta el Börner Ildikó, a közösség vezetője, aki megemlékezett mindazokról, akik már nem lehetnek közöttük, s köszönetet mondott mindazoknak, akik támogatták az alkotóközösséget. A múltra való visszatekintés mellett a jelent a jubileum tiszteletére megnyílt tárlat tükrözte, s a jövőről is szó esett.

- Továbbra is arra fogunk törekedni, hogy kiállításaink minden elemében a jövőről, az alkotásról és az emberről szóljanak. Továbbá a következő években az is a feladataink közé fog tartozni, hogy teret adjunk közösségünkben a jövő generációjának. Meg kell találnunk azokat a tehetséges kreatív fiatalokat akik meg fogják becsülni eddigi munkánkat, erőfeszítéseinket és képesek lesznek tiszta szívvel tovább vinni hírnevünket- ahogyan mi is tettük, határon innen és határon túl – zárta beszédét a Balaton Art alkotóközösség vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában