Befejeződött a felújítás

2019.09.04. 07:00

Elkészült a Petőfi utca Zalaegerszegen

laegerszeg Befejeződött a Petőfi utca Kosztolányi és Tüttőssy utca közötti szakaszának felújítása, múlt héten ismét birtokba vehették a közlekedők.

ZH

Ezzel egy több szakaszból álló felújítássorozat ért véget. Az úton 2017-ben a szennyvízgyűjtő rendszer csőtörését követően volt szükség azonnali beavatkozásra, akkor 33 méter hosszon közművezetéket, illetve az ahhoz kapcsolódó műtárgyakat cserélték ki.

A helyreállítást követően a nagymértékű bemosódás és a talajkonszolidáció miatt csak ideiglenesen állíthatták helyre az utat a szakemberek. Tavaly az E.ON Közép-dunántúli Gázhálózat Zrt. gázvezeték-kiváltási munkákat végzett, ami az északi oldali járda és a Tüttőssy utca bevezető szakaszának közlekedését érintette. Az építési munkák idén június végén folytatódtak. A járdaburkolat és a kiemelt szegély elbontása után kicserélték a sérült csapadék-gerinccsatornát, mintegy 120 méter csapadékközművet építettek ki, valamint új szennyfogó kosaras víznyelőaknákat és rácsos fedlappal ellátott tisztítóaknákat építettek be. A korábbi szennyvíz-rekonstrukciós szakaszon kívüli aknák szűkítőit szintén kicserélték, önszintező fedlapokkal látták el, s több mint 100 méteren építettek be az utat és járdát határoló kiemelt szegélyeket.

Mindezt megelőzően a Kosztolányi utca és Petőfi utca kereszteződésében, az iskola felőli oldalon, 22 méter hosszúságban ivóvízvezeték-kiváltás, tolózárbeépítés, tűzcsapcsere és több bekötéscsere történt. Végül a terhelésnek megfelelően az út kettő, a járda pedig egy réteg aszfaltburkolatot kapott, s felfestették az útburkolati jeleket. Visszakerültek a védőkorlátok a Kamarák Háza és a Petőfi- iskola oldalsó bejárata elé. Az önkormányzat az elmúlt három évben saját forrásból 50 millió forintot költött a munkákra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában