Középpontban az apák

2019.09.23. 07:00

Családfesztivált szerveztek Zalaegerszegen minden korosztálynak

A pénteki megnyitó után szombaton folytatódott a 26. alkalommal megszervezett családfesztivál.

Hajdu Péter

A Tarsoly Erdélyi Mezőségért Egyesület tagjai az Égig érő köpönyeg című bábjátékot mutatták be Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

Fotó: © Katona Tibor

A szokásos helyszínen, az Ady-iskola udvarán és termeiben lezajlott rendezvény a gyerekeknek és szüleiknek is bőven kínált lehetőséget tartalmas kikapcsolódásra. A szülőket ezúttal is érdekes előadások várták, amelyek a modern apaságot helyezték a középpontba.

A falmászást is ki lehetett próbálni az iskola udvarán Fotó: Katona/Zalai Hírlap

Az Ady-iskola udvarán szombaton már reggel zene várta a fesztiválra érkezőket: a Kármentő Népzenei Együttes fogadta műsorával az érdeklődőket. A vendégeket Balaicz Zoltán polgármester köszöntötte az aulában, és elismerését fejezte ki a rendezvényt már 26. alkalommal létrehozó Családfesztivál Alapítvány vezetőinek, szervezőinek az odaadó munkájukért. A fesztivált Molnár János kertvárosi plébános megáldotta.

Erre az alkalomra is rajzpályázatot írtak ki a gyerekeknek, Az én apukám a legnagyobb hős címmel. Több nagy tablót töltöttek meg a rajzok, amelyek készítői közül sokan ajándékot is kaptak. A modern apaságról tartott előadást Léder László, az Apa Akadémia alapítója, majd őseink hagyatékáról beszélt Papp Lajos szívsebészprofesszor. A gyerekeket sok játék várta, fejlesztő és táblajátékok, logikai játszóház, trambulin és falmászás, kézműves foglalkozások kötötték le őket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában