program

2019.09.21. 17:00

Bodza, tőzike és hajdina a Gyógyító bodza pikniken

Ételkóstoló és gyermekfoglalkozások is várták a látogatókat tegnap a Gyógyító bodza piknik elnevezésű rendezvényen Lentiben.

Korosa Titanilla

Fellépett Laposa Julcsi és a Zala zenekar Fotó: Korosa

A programnak a Helyi Értékek Háza és az ott található gasztroudvar adott helyet. A pikniken Horváth László polgármester köszöntötte a jelenlévőket és szólt arról a szlovén–magyar programról, melynek keretében a bodza mellett olyan további, a térségre jellemző növényeket igyekeznek népszerűsíteni, mint az orchidea, a tőzike és a hajdina. Emellett szólt a gasztroudvar kialakításáról is.

Fellépett Laposa Julcsi és a Zala zenekar Fotó: Korosa

A helyszínen egész nap programokkal várták az érdeklődőket, a gyerekeknek délelőtt Laposa Julcsi és a Zala zenekar tartott interaktív műsort közös tánccal és énekkel, majd kézműves-foglalkozások és uzsonna következett, később pedig bodzás ételeket kóstolhattak a látogatók a Thermal Hotel Balance séfjének, Szente Rafaelnek a közreműködésével, de szó volt a bodza széles körű felhasználásáról is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában