Folytatódnak a közlekedésfejlesztési beruházások

2019.09.06. 07:00

A Principális-hidat is felújítják, megerősítik Nagykanizsán

Újabb szakaszához érkezett a közlekedésfejlesztési program Nagykanizsán. Már folyik a Vörösmarty utca pályaszerkezetének és útburkolatának felújítása, valamint a járdaszakasz építése, és mától a Principális hídjának átfogó rekonstrukciója is elkezdődik.

Pásztor András

A híd szalagkorlátja, az út- és járdaburkolat is megújul Fotók: Szakony Attila/Zalai Hírlap

A közel kétmilliárd forintos kormányzati támogatásból megvalósuló, húsz helyszínt érintő beruházássorozat 2018 nyarán kezdődött. Már befejeződött a Hunyadi utca és a Zrínyi utca, a Sugár utca és a Pivári utca út- és járdafelújítása, az Ady utca sétálóutcává alakítása, valamint az Alkotmány, a Vámház és a Bajcsai utca járdafelújítása. A Balatoni úton lévő gyalogátkelőhelyek megvilágításának korszerűsítésére is sor került.

A híd szalagkorlátja, az út- és járdaburkolat is megújul Fotók: Szakony Attila/Zalai Hírlap
A Vörösmarty utcában ugyancsak folynak a munkálatok

A közelmúltban a Csónakázó-tóhoz vezető bekötőút új aszfaltburkolatot kapott, és várhatóan még ebben a hónapban befejeződik a Szigeti utcában és a Platán soron megkezdett útburkolati rekonstrukció. A Vörösmarty utcában is komoly munkálatok zajlanak, a Sugár utca és a Bolyai utca közötti szakaszon mintegy 200 méter hosszúságban újul meg az úttest és a járda. Ez utóbbi beruházás közel 214 millió forintba kerül.

Ma elkezdődik a Principális-csatorna feletti vasbeton szerkezetű híd megerősítése és felújítása is. A tervek szerint a beruházás keretében a híd szegélye és szalagkorlátja is megújul, a déli oldalon pedig a hidat kiszélesítik. Az út- és járdaburkolat szintén megújul, közel 100 millió forintból. Az 1960-ban épített hídon elvileg ma reggeltől félpályás útlezárás lesz érvényben, jelzőlámpás forgalomirányítással. A munkálatok várhatóan áthúzódnak a következő évre.

Két további terület közlekedésfejlesztési beruházása van még hátra: a Múzeum tér kikötése a Rozgonyi utcára és a hozzá kapcsolódó út- és járdafelújítás, parkoló, támfal-, közvilágítás- és csapadékcsatorna-építés, másfelől a Babóchay utca út- és járdafelújítása, amire az ivóvíz- és szennyvízhálózat rekonstrukciója után kerülhet sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában