Arany Rózsa díj – először

2019.08.19. 15:30

Zalaegerszeg elismerése a Virágos Magyarországért mozgalomban

A Balaton-parti sétány megtelt kirándulókkal a hétvégén, így szombaton délután népes nézősereg előtt adták át zenés rendezvény keretében a Virágos Magyarország verseny területi díjait. Mint az ünnepségen elhangzott: a hazai verseny népszerűségét bizonyítja, hogy évente több mint háromszáz település vesz részt rajta az országban.

Hajdu Péter

Tolvaj Márta (balra) dr. Nagy Ildikó Rékától vette át a díjat

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

Kétlépcsőssé vált a díjazás

Az idei, immár huszonhatodik verseny különbözött az előzőktől – ezt tudtuk meg dr. Nagy Ildikó Rékától, a környezetszépítő verseny koordinátorától.

– Ebben az évben az előző rendezvényekhez képest korán megtörtént a zsűrizés, végeztünk az értékelésekkel, és kétlépcsőssé vált a díjazás – mondta a verseny koordinátora. – Ezzel a településeket szeretnénk a saját régiójukban, megyéjükben erősíteni és közben ismertté tenni. A díjak nagy részét a jelenlegihez hasonló területi díjátadókon kapják meg az érintett települések. Az országos fődíjat, illetve a különböző kategóriájú, például minisztériumi fődíjakat majd októberben adjuk át. Ez az első területi díj­átadó rendezvényünk, amely három megyét foglal magában. Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyéből hívtuk a keszthelyi díjátadóra a te­lepüléseket. Összesen tizenegy szervezőbizottsági szakmai dí­jat adunk át, és ezeken kívül számos szponzori díj is gazdára talál.

Tolvaj Márta (balra) dr. Nagy Ildikó Rékától vette át a díjat
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Az elismerések átadása előtt elhangzott, hogy a régióból 2019-ben 46-an neveztek.

A díjátadást Ruzsics Ferenc keszthelyi polgármester nyitotta meg, köszöntve a résztvevőket és az érdeklődőket, majd sorra szólították a díjazott települések képviselőit a színpadra.

A megyeszékhelyé a legmagasabb rangú elismerés

Zalaegerszeg a Virágos Ma­gyarország közterületekre vonatkozó legmagasabb díját, az Arany Rózsa díjat kapta meg, amit Tolvaj Márta alpolgármester vett át a megyeszékhely önkormányzatának nevében.

A versenyelső területi díjátadóját rendezték meg a Balaton-parton

– Most kaptunk először Arany Rózsa díjat – mondta az ünnepélyes pillanatok után Tolvaj Márta. – Ezt azoknak a városoknak ítéli a zsűri, amelyek legalább öt éve neveznek a Virágos Magyarország versenyre, korábban elnyertek legalább egy szervezőbizottsági díjat, és a közterületi zöldfelületei változatosak, azokat folyamatosan fejlesztik. A díjat megítélésem szerint annak köszönhetjük, hogy kiváló szakmai háttérrel működteti városunk a zöldfelületeket.

Végül a résztvevők között környezetbarát, lebomló anyagból készült, virágmagokat tartalmazó léggömböket osztottak szét, amit közösen felengedtek, a szélre, a véletlenre bízva, hová potyognak majd a virágmagok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában