A rajzfilmhősök sikere

2019.08.26. 07:00

Szalmából Bambit és a társait is megformázták Kerkaszentkirályon

Évek óta tart a közismert rajzfilmfigurák alapján megformázott szalmaszobrok fölénye a dél-zalai községben. Kerkaszentkirályon a település ünnepnapjához kapcsolódóan kilencedszer rendeztek szalmaszobor-építő versenyt, amelyen ezúttal Felix Salten mesehőse, a Disney-rajzfilmből jól ismert Bambi és társai bizonyultak a legjobbnak.

Gyuricza Ferenc

A győztes alkotás és készítői: Végh Barbara, Barbalics Benjamin és Végh Noémi Fotó: Gyuricza Ferenc

A négy főalakból álló szoborkompozíciót egy jól összeszokott team, a Végh Barbara, Végh Noémi és Barbalics Benjamin alkotta csapat készítette. A fiatalok évek óta sikerrel szerepelnek a versenyen, az idei már a harmadik győzelmük volt.

– Az a tapasztalatunk, hogy a Disney-rajzfilmfigurák mindig jól szerepelnek, így mi is ezeket a mesehősöket igyekszünk megformálni – mondta Végh Barbara. – Bambi és társai szerethető figurák, és még sosem szerepeltek a versenyen, ezért döntöttük mellettük. Két ötletünk is volt, a másikat megtartjuk a jövő évi, tizedik, jubileumi versenyre, bízunk benne, hogy azzal is sikerünk lesz.

A győztes alkotás és készítői: Végh Barbara, Barbalics Benjamin és Végh Noémi Fotó: Gyuricza Ferenc

A szoborépítők kérdésünkre elmondták: ezúttal is fából összeállított váz adta a figurák alapját, arra erősítették, kötözték fel a szalmát, majd az alakok a festéssel nyerték el végső formájukat. A díjnyertes kompozíción négy-öt napig dolgoztak, többségében a munkaidejük lejárta után, a délutáni-esti órákban, illetve szabadnapjaikon.

Kovács Virág énekel a szalmafesztiválon Fotó: Gyuricza Ferenc

A kerkaszentkirályi szalmafesztivál kora reggel horgászversennyel kezdődött, ezen több érdeklődő vett részt, mint az előző évben. A harminc felnőtt versenyző közül Maturicz Máté érte el a legjobb eredményt 3,56 kilogrammal, a hat gyermekkorú horgász közül pedig 1,74 kilós fogással Kiss Rafael szerepelt a legeredményesebben. Délután többek közt kiállításmegnyitó és kulturális programok várták az érdeklődőket, de volt motoros felvonulás is Kerkaszentkirályon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában