200 méteres szakaszon

2019.08.19. 09:00

Nyolcmillió forintból felújított utat adtak át Ramocsán

Minden zalai település egy-egy kis önálló gyöngyszem – mondta Vigh László, a térség országgyűlési képviselője vasárnap délelőtt Ramocsán.

Gyuricza Ferenc

Az útavatón Pahocsa Balázs alpolgármester, Jankovics László, Vigh László és Tüske Róbertné jegyző

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gyuricza Ferenc

A képviselő ezzel arra utalt, hogy a fejlesztéseknek hála megszűnőben a falvak mint életterek egykori hátránya.

Az útavatón Pahocsa Balázs alpolgármester, Jankovics László, Vigh László és Tüske Róbertné jegyző Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

A legkisebb zalai falvak közé tartozó Ramocsán egyébként vasárnap egy felújított belterületi, önkormányzati út átadására gyűltek össze a helybéliek. A temetőhöz vezető, csak helyrajzi számmal jelölt, mintegy 200 méter hosszú út felújítását már a 2015. évi gazdasági programjának elfogadásakor tervbe vette az önkormányzat – részletezte a beruházás előzményeit is az eseményen elsőként felszólaló Jankovics László polgármester. Mint mondotta, a forrást kormányzati támogatással sikerült hozzá biztosítaniuk, így 2019 júliusában meg is kezdhették a nyolcmillió forint értékű fejlesztés kiviteli mun­kálatait.

A falu polgármestere azt is hozzátette, hogy a beruházás nemcsak a biztonságos közlekedés feltételeinek megteremtését, de a településkép javítását is szolgálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában