programsorozat

2019.08.03. 07:00

Már javában zajlanak a születés hete programjai Zalaegerszegen

Idén már nyolcadik alkalommal csatlakozott a születés hete fesztiválhoz a megyeszékhely, a programok szerdán kezdődtek és keddig zajlanak a Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület és partnerei szervezésében.

Magyar Hajnalka

Kovács Anita a pocak súlyával ismerkedik. Segítői Csiszár Anna és Kalmár Viktória Fotó: Pezzetta Umberto

A nyitórendezvénynek a Keresztury VMK adott otthont, ahol V. Kulcsár Ildikó újságíró, családi mediátor beszélt „anyákról, nagymamákról és más szent őrültekről”. Tegnap nyílt meg, és ma is látogatható a VMK-ban az interaktív születés kiállítás, ami a fogantatás, a várandósság, a szülés, a családdá válás témakörét öleli fel. A különleges tárlat élményeinek feldolgozásában az önkéntesek mellett két családterapeuta és egy dúla segíti a betérőket. A kiállítás az apákat is megszólítja, ottjártunkkor épp egy személy- és vagyonőrökből álló népes csoport nyert beavatást a felkínált információkba.

Az előzetesen regisztrált párok emellett Korokan kismamamasszázs-tréningen és Kissné Gaál Zsuzsanna családi meseterápiás foglalkozásán is részt vehettek tegnap.

Kovács Anita a pocak súlyával ismerkedik. Segítői Csiszár Anna és
Kalmár Viktória Fotó: Pezzetta Umberto

A rendezvénysorozat folytatásában hétfőn 15 órától Családi cekker címmel szülés- és születésélményekről (Így szülünk mi…), a családdá válásról és mindennapi feladatokról (Így etetem, öltöztetem, aktivizálom a családom.) zajlik beszélgetés az Egészségfejlesztési Irodában.

 

Kedden délután a jelentkező párok meglátogathatják a Zala Megyei Szent Rafael Kórház szülőszobáját, ugyanaznap délelőtt pedig a babahordozás lesz majd a téma az Apáczai ÁMK-ban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában