Ülve nézhetik a tájat

2019.08.09. 08:00

Kilátópont épül a zalaszentbalázsi dombtetőn

Köztéri bútorokkal gazdagította a falu vezetése a Tölgyfa és a Deák Ferenc utcákhoz vezető partoldalt. A pihenőhelyről gyönyörű kilátás nyílik a Közép-Zalaapáti háti dombságra.

Szabó Zsófia

Barabás Regina Réka és Zoványi Anna Barbara festi a padokat Fotó: Szabó Zsófia

A faluban több helyen gazdagítják fából készült asztalok és székek a közterületeket. A közelmúltban a főút közelében, a Kossuth utcában helyezett el az önkormányzat színes, raklapokból készített utcai kiülőt. A település arculatát szépítő, a helyi lakosok, valamint a turisták pihenését szolgáló pihenőhelyet saját forrásból építette a falu.

Barabás Regina Réka és Zoványi Anna Barbara festi a padokat Fotó: Szabó Zsófia

A napokban újabb köztéri bútorokat helyeztek ki Zalaszentbalázson. Hencsei Margit polgármester azt is elmondta: már régi terve volt a falu vezetésének egy kilátópont létesítése a település egyik, festői szépségű pontján.

– A Börzönce felé vezető út melletti domboldalt tavaly állíttattuk helyre, mivel a leszakadt partfal balesetveszélyes volt. A helyreállítás mellett arra is figyeltünk, hogy a domboldal és a környezete parkosított, szépen rendben tartott legyen. Nyolcszázötven tő örökzöld és lombhullató cserjét telepítettünk a területre, ám közülük a gyomot, míg szét nem terülnek a földön, kézzel kell kiszedni. Ebben a közelmúltban önkéntes munkát végző fiatalok csoportja segített. Tavaly a partoldal ölelésében önerőből járdát építettünk a Deák Ferenc utcához. A gyalogút egy parkon ível át, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a környező településekre és a Zalaapáti-háti dombságra. Ezért úgy gondoltuk, hogy kilátópontot és pihenőhelyet létesítünk a park területén. Most helyeztünk ki két köztéri kiülőt padokkal, asztalokkal – összegezte a polgármester.

Hencsei Margit elmondta: két gimnazista fiatal dolgozik nyári diákmunka keretében az önkormányzatnál a munkaügyi központ támogatásával. Ők csiszolták és festették le a köztéri bútorokat, amelyeket egy helyi asztalos vállalkozó készített. A kilátópont fejlesztése még nem ért véget, hamarosan hulladékgyűjtő edényt tesznek ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában