Már lehet jelentkezni a novemberi viadalra

2019.08.30. 17:00

Fiatal és tehetséges énekeseket várnak a kanizsai tehetségkutatóra!

A Kanizsai Fiatalok Közössége novemberben nagyszabású tehetségkutatót szervez – természetesen fiataloknak.

Szabó Zsófia

A kanizsai közösség három tagja, Pávlicz Erika, Tombor Zita Rebeka és Molnár Bernadett Bianka énekel Fotó: Polgári Péter

A Honvéd Kaszinóban rendezik majd meg az első alkalommal sorra kerülő, Your Song elnevezésű énekversenyt, melynek részleteiről Fási Barnabás, a közösség egyik alelnöke elmondta: hagyományteremtő céllal szervezik meg az országos megmérettetést, amely lehetőséget biztosít azon fiatalok számára, akik az éneklés területén elismerést szeretnének kiérdemelni.

Az ugyancsak főszervező és alelnök Pávlicz Erika hozzátette: kevés komplex verseny közt szemezgethetnek a megmérettetésre vágyó tehetséges énekes fiatalok.

A kanizsai közösség három tagja, Pávlicz Erika, Tombor Zita Rebeka
és Molnár Bernadett Bianka énekel Fotó: Polgári Péter

– Saját tapasztalatból tudjuk: az ország másik felébe, Szegedre kell utaznunk, hogy hasonló versenyen részt vehessünk – hangoztatta. – Olyan viadalt szervezünk, melyen számos zenei stílus (pop, rock, musical, népdal) helyet kap. Olyan zenei irányzatokat vettünk alapul, amelyek számunkra sem idegenek, és amelyek illeszkednek a színjátszáshoz vagy a kortárs táncokhoz. Mindenképp országos, nem pedig regionális verseny szervezését tűztük ki célul. Egyrészt saját tanítványainknak is szeretnénk teret adni, hogy megmutassák neves szakmai zsűri előtt a tehetségüket. Másrészt, az ország minden részéből várunk fiatalokat, általános- és középiskolákból, kulturális csoportokból és még sorolhatnánk. A versenyre pedig már lehet is jelentkezni.

Fási Barnabás hangsúlyozta, hogy négy kategóriában, három korosztályban mutathatják meg tehetségüket a jelentkezők, akik szólóban, duóban vagy akár öttagú csapatként is színpadra léphetnek. A viadal fővédnöke Vincze Lilla, a Napoleon Boulevard énekesnője lesz. A résztvevők teljesítményét neves szakmai zsűri – Csalami Csaba műsorvezető, Vizeli József zenetanár, Mihály Péter színész-rendező és Halmos Ildikó intézményvezető – értékeli. Minden résztvevő ajándékot kap, a legjobbak teljesítményét pedig értékes jutalmakkal ismerik majd el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában