találkozó és falunap

2019.08.27. 08:00

Elszármazott hernyékiek látogattak haza

A településről elszármazottak találkoztak az elmúlt hétvégén tartott rendezvényen, amit a falunappal kötöttek egybe.

Korosa Titanilla

A találkozón Bundics Tibor (balra), illetve a képviselő-testület tagjai: Fodróczi Ernő, Nagy László alpolgármester, Hajóka Lászlóné, Fitos Szilvia Fotó: Korosa Titanilla

Mint azt Bundics Tibor polgármestertől és az önkormányzati képviselőktől megtudtuk: többször tervezték már, hogy a faluból elszármazottakat felkutatják és meghívják egy közös rendezvényre. Idén végre sor került a találkozóra.

A találkozón Bundics Tibor (balra), illetve a képviselő-testület tagjai:
Fodróczi Ernő, Nagy László alpolgármester, Hajóka Lászlóné,
Fitos Szilvia Fotó: Korosa Titanilla

– Az ország minden szegletében élnek Hernyékről elszármazottak, számos meghívót küldtünk ki, a megkeresettek több mint fele meg is jelent a programon – tájékoztatott a polgármester. – A legtöbben a környező településekről, Lentiből, Lovásziból érkeztek, de jöttek Zalaegerszegről, Ajkáról, Halásztelekről, Budapestről is. Jó hangulatban telt a nap, jóleső érzés volt találkozni azokkal, akik elkerültek a faluból, többen már évtizedek óta nem jártak itt, most régi emlékek elevenedtek meg.

A távoli vendégeket és a helyieket is ebéddel várták a szervezők, majd baráti beszélgetéssel és zenés mulatsággal töltötték a napot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában