Ételek bivalyhúsból

2019.08.05. 07:00

Bővült a szécsiszigeti Szapáry-napok programkínálata

A jubileumi, 15. Szapáry-napokon fiatalok és idősek egyaránt találhattak maguknak valót a számos kulturális program között, emellett a főzőverseny hagyományosan népszerű volt.

Korosa Titanilla

Fotó: A szerző

Délelőtt mintegy 30 csapat gyújtott tüzet és készített a felajánlott bivalyhúsból különféle étkeket: kóstolhatott a zsűri bivalymájat, hamburgert vagy pörköltet házi gyúrású lebbencstésztával, juhtúróval. A programon Cseresnyés Péter miniszterhelyettes, a térség országgyűlési képviselője is köszöntötte az egybegyűlteket.

Színpadon a Szepetneki Nefelejcs Egyesület tagjai Fotó: Korosa

– Fontos, hogy a kisebb-nagyobb faluközösségek ilyen szép ünnepeket tartsanak, hogy erősítsék azt az összekötő erőt, amit a falu adhat az itt élőknek – mondta Cseresnyés Péter, hozzátéve: a térség fejlesztését célzó Mura program keretében szeretnék erre a vidékre felhívni a turisták figyelmét, és elmondható, hogy máris nő az érdeklődés.

Fotó: A szerző

Ezt követően vehették át a csapatok a díjakat, ajándékokat, majd kulturális műsor szórakoztatott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában