Szorgos munka folyt

2019.08.17. 07:00

Az egészséges életről tanulhattak a kórházi táborban

A Kossuth utcai egészségfejlesztési irodában péntek reggel szorgos munka folyt, általános iskolás gyerekek csoportja zöldséget reszelt, krémeket kevert, egészséges táplálékokat készített.

Hajdu Péter

A sárgarépakrémhez szükséges zöldséget reszelik a gyerekek Végvári Viktória felügyelete mellett Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

A Zala Megyei Szent Rafael Kórház kétszer egyhetes napközis tábort szervezett dolgozóinak gyermekei számára, s a tábor záró napjának egyik programja az egészséges életmód kulináris lehetőségeibe vezette be őket. Mint a munkájukat segítő Végvári Viktória, a kórház vezető dietetikusa elmondta: a csicseriborsó krém, kókuszos és amarántos kölesgolyók, továbbá a sárgarépa­krém készítését sajátították el a gyerekek.

– A kórház idén először pályázott a családbarát munkahely kiírásra – közölte dr. Halász Gabriella főigazgató. – Összesen 1700 dolgozónk van, köztük nagyon sokan családosok. Szeretnénk, ha éreznék, hogy a kórháznak fontos a családi élet biztonsága. Ezért találtuk ki, hogy nyáron napközis tábort szervezünk a gyerekeknek. Nagyon sok érdekes programjuk volt, és mint kórházi rendezvény, természetesen hangsúlyos volt ezek között az egészséges életmódra nevelés is. A tábort a pályázaton nyert egymillió forintból rendeztük, és jövőre is folytatni fogjuk.

A sárgarépakrémhez szükséges zöldséget reszelik a gyerekek Végvári Viktória felügyelete mellett Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában