Melyek a legszebbek?

2019.08.15. 07:00

A megye hét csodája: bemutatjuk a Kovácsi-hegyet és a kápolnapusztai bivalyrezervátumot

Olvasóink Zala megye legszebb hét természeti csodájára szavazhatnak augusztus 8. és 30. között. A beküldött jelölések alapján tíz napon át mutatjuk be a természeti kincseket, mindennap kettőt.

ZH

Bazaltutca (Kovácsi-hegy) – Nagygörbő, Vindornyaszőlős Fotó: archív

Arra biztatjuk tehát a kedves olvasót, hogy szavazzon a 20 tagú mezőny jelöltjeire, ezáltal segítsen megtalálni a megye 7 csodáját!

Szavazataikat az olvasók a zaol.hu/a-megye-7-csodaja internetes oldalon, valamint a nyomtatott Zalai Hírlapban megjelenő szavazólapon is elküldhetik számunkra. A szavazatok beküldési határideje 2019. augusztus 30. A szavazók között értékes ajándékokat sorsolunk ki. A Zalai Hírlapból kivágott szelvény beküldői között kisorsolunk 1 db 2 főre, 2 éjszakára szóló wellnesspihenést a Hotel Caramellbe. Az online szavazók között pedig a játékban részt vevő 13 megyében összesítve kisorsolunk 1 db 200 000 Ft értékű Neckermann utazási utalványt. Részletek és játékszabályzat a zaol.hu oldalon.

A Vindornyaszőlős és Nagygörbő határán található Kovácsi-hegy tízállomásos sziklaösvénye egy fiatalon elhunyt természetvédő meteorológusról kapta a nevét. Az összesen 8 kilométeres ösvény legizgalmasabb része a Bazaltutcának nevezett, a néhai bányászat miatt már csupán 800 méteres szakasz, amely néhol 15 méter magas bazaltoszlopok között halad. Az „utcában” több helyütt hasadékokkal lehet találkozni, amelyek közül a legismertebb a Vadlán-lik.

Bazaltutca (Kovácsi-hegy) – Nagygörbő, Vindornyaszőlős Fotó: archív
Bivalyrezervátum – Kápolnapuszta Fotó: archív

A kápolnapusztai bivalyrezervátumban hazánkban a legnagyobbnak számító, látogatható bivalyállomány látható. Az állatok megfigyelésében táv­cső és kilátó segíti a látogatót, amellyel a szerencsések a dagonyázó, legelésző bivalyok mellett a fürgén futkározó ürgéket is megfigyelhetik. Az egész évben nyitva tartó rezervátumon 800 méteres, kitáblázott sétaút vezet végig, a kicsiket játszótér és állatsimogató várja. A fogadóépületben berendezett tárlat a Kis-Balaton gazdag élővilágát mutatja be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában