Hagyományos ételekkel neveztek

2019.08.12. 15:00

A garabonci falunap összekovácsolja a majd’ 700 lelkes közösséget

Falunapot rendezett vasárnap a művelődési központ udvarán az önkormányzat.

Horváth-Balogh Attila

A zsűri (a képről hiányzik Bársony Károly) és a dobogós csapatok vezetői, valamint a házigazda település polgármestere, balról jobbra: Zsiga Zsolt (Nagyrada), Kovács Katalin, Vigh Györgyné (Gelse), Szegedi Ferenc, Pusztai Szabolcs (Kilimán) és Koma László

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

Az érdeklődőket többek közt főzőverseny, ebéd, a nagykanizsai Pántlika Néptánccsoport és a Zalaapáti Harmonikazenekar fellépése várta. A rendezvényen meg lehetett tekinteni Gredics Péter katonai kiállítását is, a gyerekek pedig arcfestéssel és a ládavasúton múlathatták az időt. A főzőversenyen 8 csapat vett részt, baráti közösségek, illetve a partner önkormányzatok képviseletében. Az ételeket a Szegedi Ferenc (Gelse polgármestere), Kovács Katalin (a garabonci polgármesteri hivatal munkatársa) és Bársony Károly (nyugalmazott kilimáni polgármester) összetételű zsűri értékelte. Szegedi Ferenctől megtudtuk: a többség hagyományos magyar ételekkel készült, marhalábszár-, birkapörkölttel, halászlével, de volt gyros is zöldségsalátával. A főzőversenyen 3. helyezett lett Kilimán község, 2. Gelse, 1. pedig Nagyrada önkormányzatának csapata.

A zsűri (a képről hiányzik Bársony Károly) és a dobogós csapatok vezetői, valamint a házigazda település polgármestere, balról jobbra: Zsiga Zsolt (Nagyrada), Kovács Katalin, Vigh Györgyné (Gelse), Szegedi Ferenc, Pusztai Szabolcs (Kilimán) és Koma László Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Koma László, Garabonc polgármestere jelezte: a falunap jelentőségét abban látja, hogy a mindennapok konfliktusai közepette kicsit összekovácsolja a település közel 700 lelkes közösségét. A falunap sztárvendége a Jó Lacibetyár volt, s az eseményt tűzijáték zárta este.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában