A közösséget szolgálja

2019.07.20. 13:00

Számos korszerűsítés valósult meg a bagolai településrészen

A településrészért dolgozik közel harminc esztendeje a Bagolai Városszépítő Egyesület. A szervezetnek köszönhetően évről évre, nagyobbrészt önkormányzati támogatással, számos fejlesztés valósul meg.

Szabó Zsófia

Poprádi Zoltán, az egyesület elnöke az eredmények mellett a tervekről is beszélt

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szabó Zsófia

Rendezett porták, otthonos környezet várja a Nagykanizsához tartozó településrészen élőket és az odalátogató vendégeket. Annak ellenére, hogy a város egyik családi házas övezete, Bagola a 61-es főút közelében található, csendes és nyugodt környék, ahol rendszeresek a különböző fejlesztések, korszerűsítések, amelyek a lakók, a közeli domboldalak szőlőbirtokosai és a turisták komfortérzetét növelik. A különböző korszerűsítések a Nagykanizsa Bagola Városszépítő Egyesület munkáját dicsérik. Az 1990-ben alakult civil szervezetnek köszönhetőek a fejlesztések és a közösségi programok, amikből nincs hiány a városrészben. Mindezeket nagyobbrészt abból a mintegy hatmillió forintos támogatásból fedezik, amelyet Nagykanizsa önkormányzata bocsát Bagola rendelkezésére egy húsz éve kötött együttműködési megállapodás értelmében, amely a közeli hulladéklerakóval kapcsolatos kompenzációra vonatkozik. A kapott forrásokat a szervezet tudatosan használja fel. Minden évben fejlesztési koncepciót készít, amit aztán a városvezetéssel történő egyeztetést követően különböző beruházásokra használnak.

Poprádi Zoltán, az egyesület elnöke az eredmények mellett a tervekről is beszélt
Fotó: Szabó Zsófia / Zalai Hírlap

Poprádi Zoltán, az egyesület elnöke elmondta: minél eredményesebb munkát szeretnének végezni a bagolaiak érdekében. Beszámolt arról is, hogy az elmúlt időszakban több korszerűsítés valósult meg.

– Hosszú távú programot alakítottunk ki a várossal közösen, amely azt is szorgalmazza, hogy szépek legyenek az utcák, rendben legyen a központi épületünk, a kultúrház és a sportolási lehetőségeket is biztosítani tudjuk. Mindannyian örülünk annak, hogy sok a betelepülő fiatal család, közülük sokan öreg házakat újítottak fel, amelyekben végül otthonra leltek – bocsátotta előre Poprádi Zoltán, aki az elmúlt időszakban megvalósult fejlesztésekről is beszélt.

Még korábban felújították a városrészben lévő hősi emlékművet, részleges javítások történtek a városrész járdáin, mindkét oldalon, a buszmeg­állóig vezető teljes hosszon. Szintén évekkel ezelőtt modern játszótér is épült.

– A közelmúltban nagy munka volt a kultúrház külső- és belső, részleges rendbetétele – folytatta Poprádi Zoltán. – Kifestettük az épületet, a nyílászárókat az északi oldalon és az épület hátulján kicseréltettük, és felújítottuk a tető egy részét. Korszerű, energiatakarékos lett a ház világítása, a közeljövőben pedig a fűtésrendszert modernizáljuk. A munka rövidesen elkezdődik. Tervünk még az is, hogy a kultúrház előtti területre egy pavilont építtetünk, amely közösségi térként funkcionálna. A közbiztonság megóvására is nagy hangsúlyt fektetünk. Már telepítettek térfigyelő kamerákat a városrészünkbe, amelyek hamarosan élesben is megkezdik működésüket. Azonban nemcsak a fejlesztésekre, hanem a kulturális rendezvényekre, közösségkovácsoló programokra is kiemelt figyelmet fordítunk, ezekre évente 600 ezer forint támogatást kapunk.

Poprádi Zoltán elnök elmondta: a hagyományos, ünnepekhez kötődő események mellett, mint amilyen például a karácsonyi betlehemezés, gyereknapi rendezvényt, anyák napi köszöntést is szerveznek, ahogy idősek napját is.

– Hamarosan, augusztus 24-én pedig a városrész napját tartjuk immár hagyományosan, amelyen idén is a helyi fellépők, a kanizsai művészeti-kulturális csoportok sokaságával várjuk a vendégeket – mondta az egyesület elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában