Túraverseny, rózsaünnep

2019.07.10. 15:00

Nagypáli lehetőségeire is ráirányították a figyelmet

Az északnyugat-zalai települések humánszolgáltatás-fejlesztési programja című projekt keretében múlt hét szombatján térségi természetjáró túraversenyt tartottak, a délután folyamán pedig megrendezték a magyar rózsák ünnepét Nagypáliban. Az eseményekről Szekeres Szilvia küldött összefoglalót.

ZH

A túraversenyen megismerhették a környéket Fotó: Szekeres Szilvia

Egészségügyi és sporttal kapcsolatos szakmai előadásokkal, valamint kisfilmvetítéssel vette kezdetét a délelőtti rendezvény a Megújuló Energiaforrások Innovációs Ökocentrumában. Az egészséges életmód népszerűsítése céljából Köcse Tibor polgármester köszöntőjében kihangsúlyozta a zöld út falufejlesztési szisztéma „Gondolkodj Ökosan!” és „Ép testben ép lélek!” szlo­genjét, s a kettőt ezúttal kiegészítette a „Mozdulj együtt!” jelmondattal, felhívva a közösségi sportolásban rejlő lehetőségekre az egybegyűltek figyelmét.

A szakmai eszmecsere után a csapatok a regisztrációt követően egy feladatokkal tarkított, 7 állomásos, Nagypáli települést körbeölelő túraversenyen mérettették meg magukat, megismerve a település földrajzi és infrastrukturális adottságait.

A túraversenyen megismerhették a környéket Fotó: Szekeres Szilvia

Két órától a Magyar Rózsák Kertjében kertészeti előadással, a rózsák felhasználásával kapcsolatos kézműves foglalkozással, Mercy Erzsi, majd Magyar Rózsa zenei előadásával várták a résztvevőket a szervezők. A két rendezvény célja, hogy olyan közösségépítő program valósuljon meg Nagypáliban, melynek keretében a szabadidő hasznos eltöltése mellett az érdeklődők megismerhetik a térség előnyeit, lehetőségeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában