Elengedték nyelvi hibáikat

2019.07.19. 11:30

Az amerikai Rianna Basurto egy hónapig tanított angolt Lovásziban

Elköszöntek tanítójuktól a helyiek. Az amerikai önkéntes, Rianna Basurto egy hónapig oktatott angolt a településen.

Korosa Titanilla

A résztvevők egy csoportja. A hátsó sorban középen fekete felsőben Jánosi Zsuzsanna (balra), valamint az amerikai önkéntes, Rianna Basurto

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Korosa Titanilla

 

Mint azt Jánosi Zsuzsanna szer­vezőtől, az oktatás egyik résztvevőjétől megtudtuk: négy csoportban összesen huszonketten tanultak angolul a program keretében. Voltak a társaságban általános iskolások, akik szakkörben tanulják az angolt év közben, középiskolások, akik nyelvvizsgára készülnek, illetve a felnőttek közt voltak kezdők és olyanok is, akik már ismerkedtek a nyelvvel korábban.

A résztvevők egy csoportja. A hátsó sorban középen fekete felsőben Jánosi Zsuzsanna (balra), valamint az amerikai önkéntes, Rianna Basurto Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

– A Zalai Falvakért Egyesület a magyarországi koordinátora a Learning Enterprises programnak. Az ő megkeresésükre kezdtem el szervezni mind a csoportokat, mind a fogadó családokat – mondta Jánosi Zsuzsanna. – Rianna Dél-Kaliforniából, Riverside-­ból érkezett hozzánk. Szállásáról, ellátásáról és szabadidős programjairól Parragi Attila és Bekő Balázs, illetve családjuk gondoskodott. Az órákat az Olajbányász Művelődési Házban tartottuk hétköznap délutánonként. Talán valamennyien egyetértünk abban, hogy az anyanyelvi beszéd, pláne az amerikai kiejtés élő beszédben való megértése igazi kihívás, nagyon nehéz feladat volt. Ahhoz viszont, hogy kommunikálni tudjunk, beszélni muszáj, ráadásul a spontán kérdéseken nem volt idő órákig gondolkodni. Megtanultuk elengedni a nyelvi hibáinkat, csak beszéltünk, és ha nem is mindig elsőre, de megértettük magunkat. Összességében nagyon hasznos négy hetet töltöttünk együtt. Szerintem nincs, aki csalódottan tért volna haza. Mindez pedig a résztvevőknek teljesen ingyenes volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában