Zene

2019.07.15. 09:00

A komoly múltra visszatekintő Karosi fúvósfesztivál idén sem maradt el

Négy csapat fellépésével fúvósfesztivált rendeztek szombaton a fürdővárosban.

Horváth-Balogh Attila

A Karos Fúvósegyüttest Tatár Csaba dirigálta Fotó: Szakony

Tatár Csabától, a Nagykanizsai Fúvószenekar és a házigazda Karos Fúvósegyüttes karnagyától megtudtuk: a Zalakarosi Fúvósfesztivál komoly múltra tekint vissza, s némi szünet után tavaly indult újra.

A Karos Fúvósegyüttest Tatár Csaba dirigálta Fotó: Szakony

– A fesztiválon a Karos Fúvósegyüttesen és a Nagykanizsai Fúvószenekaron kívül részt vesz Letenye Város Fúvószenekara, valamint a Gerje-Party Fúvósegylet, ők érkeztek a legmesszebbről, Albertirsáról – magyarázta Tatár Csaba. – A tavalyi fesztivállal a Karos Fúvósegyüttes kerek évfordulót ünnepelt, akkor voltunk 20 évesek, s a rendezvénynek és a zenészeknek köszönhető kiváló hangulat megtetszett a város s a helyi közösségi ház vezetőinek, így nem volt kérdés, hogy idén lesz-e folytatás…

Novák Ferenc polgármester arra mutatott rá: Zalakaros gyógyhelyi szerepéből nemcsak a testi egészség megóvása fakad, hanem a szellemi-lelkié is, s ebbe kiválóan illeszkedik a fúvósfesztivál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában