Start közmunkaprogram

2019.06.13. 09:00

Többezernyi virágot nevelnek Zalaszentjakabon

A Start közmunkaprogram keretében az önkormányzat évek óta virághajtatással is foglalkozik, melyek nagy része a település ágyásait díszíti egész évben.

Benedek Bálint

Molnár József a kiültetés előtti pillanatokban mutatta meg a többezernyi egynyári virágot Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

Néhány éve fóliasátrat készítettek, speciális asztalokat állítottak össze, hogy az egynyári virágokat megfelelő helyen kezelni tudják. Ebben az évben begónia, jégvirág, vinka, törpedália, bársonyvirág, paprikavirág és muskátli számtalan színben fejlődött ki, melyek jó részét mostanra a programban dolgozók már kiültették az ágyásokba.

– Az évek során olyannyira belelendültünk, hogy mára közel tizenegyezer tő virágot nevelünk – mondta Molnár József polgármester. – Ezeknek a nagy része „itthon” marad, ám szerencsére értékesítjük is a környező településeken, illetve Nagykanizsán. A bevételből pedig rendszerint megalapozzuk a következő évi virágok hajtatását, s ez a körforgás nagyon jól működik.

Molnár József a kiültetés előtti pillanatokban mutatta meg a többezernyi egynyári virágot Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

A településről szólva a polgármester hozzátette: a központban, a művelődési ház, illetve a templom előtti területen saját forrásból több parkolóhelyet létesítenek, s ezzel egy időben egy rövidebb járdaszakaszt is felújítanak. Ezenkívül két, korábban készült buszmegálló vízelvezetési problémáját orvosolják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában