vonattal, bűvésszel

2019.06.01. 07:00

Tavitündér-fesztivált rendeztek Dobronakon

Pénteken elsősorban a gyermekcsoportokat várták a Bakonaki-tóhoz, szombaton pedig a családok számára kínálnak ugyanott hasznos elfoglaltságokat a Tavitündér-fesztivál keretében. A kétnapos program egy szlovén–magyar pályázati projektnek képezi részét.

Gyuricza Ferenc

A dobronaki általános iskola harmadik osztályosai a Dottó előtt

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gyuricza Ferenc

Már többször írtunk arról a Tele-Ka-Land projektről, amely az európai uniós Interreg program keretében valósul meg. A komplex pályázati projekt egyik elemét meseparkok kiépítése képezte, mind szlovén, mind magyar oldalon. A meseparkok egyikét Dobronakon, a muravidéki magyar település egyik idegenforgalmi-turisztikai központjának számító Bakonaki-tó mellett alakították ki, a létesítményt szabadon használhatják a tóhoz kilátogatók.

A dobronaki általános iskola harmadik osztályosai a Dottó előtt
Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

Tegnap viszont szervezett programok is zajlottak ugyanott, az iskolás csoportokat kézműves foglalkozásokkal, kvízjátékokkal, vetélkedővel várták a szervezők, a fesztivál egyik legnépszerűbb eleme pedig az a turisztikai vonat – népszerű nevén Dottó – volt, amely nemcsak tó körüli utazásokra vitte a részt vevő gyerekeket, de ki is szállította őket a fesztivál helyszínére. A délután folyamán a község művelődési otthonában pedig bűvész szórakoztatta őket.

Nyáron még három hasonló fesztivált tartanak a projekt keretében: július 26–27-én Magyarszerdahelyen, augusztus 17–18-án Moravske Toplicén, míg augusztus 23–24-én Nagyrécsén várnak hasonló élmények a családokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában