Több mint 300 tanúsítványt adtak át

2019.06.07. 14:00

Senior Akadémia a BGE-n – Öröm látni a tudásvágyukat

A tanúsítványok átadásával ért véget tegnap a Szenior Akadémia februárban kezdődött féléve.

Szabó Judit

Az idősek szabadegyeteme iránt egyre növekszik az érdeklődés Fotó: Pezzetta Umberto

Öt éve indult a Szenior Akadémia Zalaegerszegen, s tegnap mintegy 300 hallgató vehette át a tanúsítványt a BGE Gazdálkodási Karán tartott ünnepségen. A hallgatók ebben a félévben a tudomány és a kultúra széles spektrumából hallhattak előadásokat, szó volt a stresszkezelésről, az intelligens anyagokról, a BGE kutatási programjairól is. Az évzárón elsőként Lambertné Katona Mónika, a BGE GKZ kiemelt projektek igazgatója köszöntötte a hallgatókat, s köszönetet mondott a támogatásért a zalaegerszegi és a megyei önkormányzatnak, az egyetem előadóinak, programszervezőinek.

Az idősek szabadegyeteme iránt egyre növekszik az érdeklődés Fotó: Pezzetta Umberto

Dr. Gubán Miklós dékán kiemelte: ez a fórum is bizonyítja, hogy egy felsőoktatási intézménynek minden korosztály képzésében részt kell vennie. Balaicz Zoltán polgármester, a városi idősügyi tanács elnöke megemlékezett Boda Lászlóról, a megyei idősügyi tanács néhai elnökéről, aki a szabadegyetemet kezdeményezte, és elmondta, ebben milyen jó partner a gazdálkodási kar. Az önkormányzat fontosnak tartja az előttünk járó generációt, hangsúlyozta, hozzátéve, hogy 433 millió forintból a közelmúltban megújultak az időseket ellátó és a szociális intézmények, és programokkal igyekeznek tartalmassá tenni a nyugdíjas hétköznapokat. Ezek közül kiemelkedik a szabadegyetem.

 

– A Szenior Akadémia iránti érdeklődés egyre nő, és öröm látni, hogy sokan vannak, akik idős korukban is fontosnak tartják, hogy részt vegyenek a közéletben, és érdeklődést tanúsítanak a tudományos, művészeti élet és egyéb területek újdonságai iránt – mondta Balaicz Zoltán, s hozzátette: az idősek nagy érdeklődést mutattak az egyetemen indult számítógépes és nyelvi tanfolyamok iránt is.

Az ünnepélyen köszöntőt mondott Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Önkormányzat alelnöke is, majd a műsor után átvehették tanúsítványaikat a hallgatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában