Yout&Spa program

2019.06.01. 14:00

Nemzetközi projektben vesznek részt a hévízi fiatalok

A fürdőváros számos, a fiataloknak teret adó, kibontakozásukat segítő nemzetközi projektben vesz részt.

Varga Lívia

Kepli József János (hátul jobbra) a hévízi fiatalok és lendvai vendéglátóik körében a Youth&Spa program keretében tett utazáson

– Két éve helyi fiatalok bevonásával elindítottunk egy pilot programot, melynek célja az volt, hogy bevonjuk őket az önkormányzati döntéshozatalba – kezdi Kepli József János alpolgármester. – A Yout&Spa pályázatban Hévíz mellett Tusnádfürdő, Magyarkanizsa, Iseo és Lendva vett részt. A program olyan sikeres volt, hogy az összes uniós régiót tömörítő Régiók Tanácsa úgy döntött: az itt megszerzett tapasztalatokat a résztvevő hévízi általános iskolások és gimnazisták bemutathatják a Régiók hete rendezvényen, Brüsszelben. A végső cél pedig, hogy létrejöjjön egy ifjúsági tanács, amely a fiatalok igényeire épülő városfejlesztési javaslatait időről időre beterjeszti a képviselő-testületnek.

Kepli József János (hátul jobbra) a hévízi fiatalok és lendvai vendéglátóik körében a Youth&Spa program keretében tett utazáson

Jelenleg három Interreg pályázat fut a városban. A Kaproncával közös zenei projekt célja, bevonni a fiatalokat a települések kulturális-művészeti életébe. Az ugyancsak Kaproncával és a pécsi Sztárai-iskolával közös tehetségkutató programban a kiemelkedően tehetséges diákok kapnak bemutatkozási lehetőséget, a ludbergi középiskolával pedig a robotika témakörében működnek együtt a hévíziek. A hosszú távú terv, hogy egyre több olyan projektben vehessenek részt, amely fejlődési lehetőséget biztosít a helyi fiataloknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában