mennyei falatokkal

2019.06.19. 16:00

Hatalmas bulit csaptak a bajcsaiak

A településrész fiatal és szépkorú lakói idén is vidám hangulatú napot töltöttek együtt a vadászháznál.

Szabó Zsófia

A szépkorúak, köztük Tihanyi János, Tihanyi Ferenc, Sipos Sándorné, Somfalvi János jót lakmároztak a sültkolbászból

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szabó Zsófia

Sültkolbász, házi sütik, jóféle borok, huncut nóták – a hétköznapi bulin minden volt, ami szem-szájnak ingere. A bajcsai városrész lakói nem csak a munkát, a tennivalókat ragadják meg. „Odateszik” magukat akkor is, ha szórakozásról van szó. A generációs találkozó megszervezése idén is a Bajcsai Nyugdíjasklubot dicséri, melynek vezetője, Marczin Jenőné azt mondta: van mit kipihenniük és megünnepelniük, mivel mozgalmas időszakot tudhatnak maguk mögött.

-Sok fellépése volt az elmúlt hónapok során is a Rezedák Hagyományőrző Dalkörnek, mi több, meg is mérettettünk egy rangos, Harkányban megrendezett versenyen. Kiemelt arany minősítést szereztünk. Az is nagyon fontos számunkra, hogy Kanizsa közéletében is jelen legyünk. Továbbá nyáron sem dőlünk hátra: több helyütt lépünk pódiumra, valamint augusztus 10-én a HSMK-ban dalostalálkozót szervezünk, ahol mintegy 20, baráti daloscsoportot látunk vendégül – összegezte Marczin Jenőné. Hozzátéve: idén kétszer több tagot számlál a bajcsai nyugdíjasklub, mint tavaly. Továbbá: a tagok, a segítőkész bajcsaik és a kanizsai önkormányzat mellett mások is segítik munkájukat. A generációs találkozó helyszínéül szolgáló vadászházat az Erdőgazdasági Dolgozók Vadásztársasága bocsájtotta a népes társaság rendelkezésére.

A szépkorúak, köztük Tihanyi János, Tihanyi Ferenc, Sipos Sándorné, Somfalvi János jót lakmároztak a sültkolbászból Fotó: Szabó Zsófia / Zalai Hírlap

A generációs napon részt vett Tóth Nándor alpolgármester, önkormányzati képviselő is, aki ajándékkal lepte meg a csapatot. Egyúttal elismeréssel szólt a bajcsaiak összetartásáról.

-A városrész motorjai a szépkorúak, nekik is köszönhető, hogy igazi közösségi élet van Bajcsán – fogalmazott Tóth Nándor.

A rendezvényen Karosi Lászlóné, a kanizsai, valamint Balogh István, a megyei idősügyi tanács alelnöke is a bajcsaiakkal mulatott. Hangsúlyozták: a városban aktívan élnek a szépkorúak.

Tóth Nándor alpolgármester ajándékkal lepte meg a csapatot, amelyet Marczin Jenőné, a klub vezetője vett át Fotó: Szabó Zsófia / Zalai Hírlap

-Az is elismerésre méltó, hogy a művészeti vagy sport közösséget is magukban foglaló klubok egymás felé is nyitottak és jó barátságban vannak – így Karosi Lászlóné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában