A biztonságos közlekedésért

2019.06.15. 07:00

Felavatták az új KRESZ-parkot Zalalövőn

A közlekedési alapismeretek és egyes készségek elsajátítását már gyermekkorban el kell kezdeni, s ehhez az óvodai KRESZ-parkok is hozzájárulhatnak. Zalalövőn csütörtökön avattak egy ilyen létesítményt.

Gyuricza Ferenc

Vigh László, Pintér Antal, Anti András és Horváth László avatja a parkot Fotó: Dobos Gábor

A város óvodájának volt már KRESZ-parkja, amelyet a hetvenes évek elején egy helybéli lakos, Magyar István kezdeményezésére és tervei alapján alakítottak ki, ám a létesítmény az évek során teljesen tönkrement, így teljesen újat építettek a helyére. A kialakítás költségeit az önkormányzat és az intézmény alapítványa közösen, saját erőből biztosította, a szülői szervezet segítségével, rengeteg közösségi munkával.

– Reményeink szerint e tanpálya nagyban hozzá tud majd járulni a gyerekek fejlődéséhez, közlekedési ismereteinek bővüléséhez – mondta az átadási ünnepségen Pintér Antal polgármester, és megköszönte a kivitelezésben közreműködők munkáját. – Hiszünk abban, hogy azok a közlekedési készségek és alapismeretek, amelyeket már óvodásként el tudnak sajátítani a gyerekek, magabiztos és biztonságos közlekedést eredményeznek felnőtt korban.

Vigh László, Pintér Antal, Anti András és Horváth László avatja a parkot Fotó: Dobos Gábor

Avatóbeszédet Vigh László országgyűlési képviselő mondott, aki szintén elismerését fejezte ki az ötletgazdának és a kivitelezőknek a fejlesztés megvalósításáért, az óvoda dolgozóinak pedig az intézmény külső-belső környezetének rendezettségéért. Arról is szólt, hogy a gyerekeknek már óvodás korban meg kell ismerniük a biztonságos közlekedés szabályait, hiszen fontos, hogy mindenki, aki elindul bármiféle járművel, az balesetmentesen eljuthasson úti céljához. Vigh László kiemelte: a modern technikai fejlesztések, az 5. generációs infó-kommunikációs technológia és a mesterséges intelligencia, a kibernetika mind-mind arra szolgálnak, hogy ne tudjunk letérni az útról, balesetmentesen közlekedhessünk.

Az ünnepi esemény részeként egy díjátadó is volt, az Országos Rendőr-főkapitányság baleset-megelőzési bizottsága és a Zala Megyei Balesetmegelőzési Bizottság A mobil várhat! című gyermekrajzpályázatán Hozbor Linda nagycsoportos óvodás 3. helyezést ért el. Az erről szóló oklevelet és a díjjal együtt járó ajándékot Anti András és Horváth László rendőr alezredesek adták át a kislánynak a rendezvényen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában