10. Civil nap

2019.05.13. 11:00

Zalakaros lelkét adó közösségek találkoztak

A helyi civil szervezeteket, egyesületeket és művészeti csoportokat látta vendégül az önkormányzat szombaton a Parkerdei pihenőnél a 10. Civil napon.

Benedek Bálint

Szabó Ferencné, Forgács Jánosné és Varsányi Csaba, az Ezüst Klub három tagja lángossal kínálta a vendégeket Fotó: Gergely Szilárd

A megjelent szervezetek a jubileumi eseményre főzőcsapatokkal érkeztek, az egyik sátorban cukkinis lecsó készült, míg másutt pásztortarhonyával és aranybarna lángossal kínálták a vendégeket. Utóbbi finomságért a fürdőváros nyugdíjasokat tömörítő Ezüst Klubja felelt. Vezetőjük, Tóth­né Krémer Mária elárulta: a közel 50 fős társaság tagjai 17 éve rendszeresen szerveznek programokat, hogy aktívan tartsák az őszülő halántékú embereket. Kéthetente találkoznak, ilyenkor sokat beszélgetnek, s gyakran járnak színházba és közös kirándulásokra.

Szabó Ferencné, Forgács Jánosné és Varsányi Csaba, az Ezüst Klub
három tagja lángossal kínálta a vendégeket Fotó: Gergely Szilárd

A közösségi összejövetel résztvevőit Novák Ferenc polgármester köszöntötte. Mint elmondta: mielőtt tíz éve a város vezetője lett, kultúrházat igazgatott. Ekkor eldöntötte, hogy a településért sokat dolgozó lokálpatriótákat minden évben köszönti.

– Hagyománnyá vált, hogy januárban a civil szervezetek vezetőit látjuk vendégül, tavasszal pedig a teljes tagságnak szervezünk családi napot – mondta a városvezető. – Létrehoztuk egy civil alapot, melyre a 31 közösségünk közül bárki pályázhat, s rendszeresen támogatjuk a tevékenységüket, mert fontosak a város életében.

Novák Ferenc hozzátette: amíg Zalakaros „testét” a fürdő, az épületek, az utak adják, addig a „lelkét” a benne tevékenykedő emberek és közösségek határozzák meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában