A választás tétje

2019.05.16. 07:00

Szánthó Miklós volt a Fidesz-fórum előadója

Az európai parlamenti választás nemcsak a bevándorlásról szól, hanem arról az életformáról is, amiben élünk. Ezt Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója mondta, aki Manninger Jenő országgyűlési képviselővel tartott szerdán fórumot Zalaszentgróton.

Arany Gábor

Manninger Jenő országgyűlési képviselő, Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója és ifj. Veress János önkormányzati képviselő beszélget a Fidesz zalaszentgróti fóruma előtt

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Arany Gábor

A fórum előtt érdeklődésünkre kifejtette, olyan stabilitással rendelkezik az ország, amit az emberek természetesnek fogadnak el, mert már nem emlékeznek arra, hogy 2010 előtt milyen rossz helyzetben volt az ország. Ezért a megszerzett politikai és gazdasági stabilitás megőrzéséről is szól minden választás.

Manninger Jenő országgyűlési képviselő, Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója és ifj.
Veress János önkormányzati képviselő beszélget a Fidesz zalaszentgróti fóruma előtt
Fotó: Arany Gábor / Zalai Hírlap

Ha pedig a választásról beszélünk, akkor szólni kell a multi­kulturalizmusról is – folytatta –, arról, szeretnénk-e kevert népességű országot vagy sem. A lakosság etnikai összetételét a migráció megváltoztatja, és ekkor felmerül a kérdés, miként viszonyulunk a nemzeti identitásunkhoz, az állami szuverenitásunkhoz. Ha a nemzeti szuverenitásról beszélünk, szólni kell a keresztény hagyományokról, ami nem pusztán a hitet, a vallást jelenti, hanem azt a működési struktúrát, azt a civilizációs bázist, amiben élünk, és ami Nyugat-Európában kezd elporladni épp a bevándorlás hatására, mondta Szánthó Miklós. Mi még eldönthetjük, hogy mit választunk, de a nyugat-európai társadalmaknak már azt kell megoldani, hogyan tudnak együtt élni a bevándorlókkal, tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában