Varázslat

2019.05.02. 13:00

Mesepark épült Dobronakon

A TELE-KA-LAND szlovén meseparkját adták át Dobronakon, a Bakonaki-tónál. A festői környezetben elkészült park számos izgalmas kalandra hívja a családokat.

Benedek Bálint

A mesepark avatására minden partnert elhívtak Fotó: ZH Archívum

A mesepark létrejöttét az Interreg V-A Szlovénia–Magyarország Együttműködési Program 2014–2020 támogatta. Az átadó eseményen Gyarmati-Litter Tímea, a projektvezető partner Nagyrécse képviselője beszélt a közel félmillió eurós projektről. Mint elmondta: a látogató turisták a meseparkokat speciális térkép segítségével találhatják meg, ahol útlevelet kapnak. Augusztusban kétnapos mesefesztivált szerveznek valamennyi helyszínen.

A mesepark avatására minden partnert elhívtak Fotó: ZH Archívum

– Hamarosan elkészülhet egy mobil applikáció is, amelyben a meseparkok mellett a települések egyéb turisztikai kínálata is megtalálható lesz – tette hozzá. – Ezzel szeretnék a szlovén–magyar határ menti térségbe mesés természetközeli kalandozásokra csábítani a turistákat, növelve a térségben eltöltött vendégéjszakák számát.

A szlovén védett környezetbe 4, fából készült figura került, melyek a Bakonaki-tó kialakulásáról szóló mese főszereplői. Emellett a gyerekek találhatnak még óriás kirakót, egy fotópontot, információs táblákat, hagyományos játékeszközöket és erdei tornaeszközöket is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában