nyelvi próbatétel

2019.05.09. 17:30

Megoldható, vicces: elégedettek voltak a keszthelyi maturálók az angol érettségi feladataival

Csütörtökön reggel nyolc órakor ismét vizsgát kezdtek az érettségizők: ezúttal angolból adtak számot tudásukról.

Keszey Ágnes

Újházi Erika és Cserép Veronika felszabadultan jött ki a vizsgáról

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Keszey Ágnes

Három óra alatt kellett megoldaniuk a feladatokat. Az első blokkban a szövegértést egy nyelvhelyességi rész követte. Negyed órás pihenő után egy hallott szöveget kellett értelmezniük, s egy íráskészséget vizsgáló feladat várt rájuk.

- Több mint ötvenen érettségiznek nálunk, közülük harmincan angol nyelvből. Évek óta az a tendencia, hogy ezt a nyelvet többen tanulják. Tanulóink közül hárman emelt szinten vizsgáznak, s vannak páran, akik előrehozott vizsgát tettek – ismertette Fisli István, a VSZK igazgatója. Levél megírása egy newcastlei kirándulás tervéről Newcastle-be és a település nevezetességei, pályaválasztás- ilyen témák is szerepeltek a feladatok között.

Újházi Erika és Cserép Veronika felszabadultan jött ki a vizsgáról
Fotó: Keszey Ágnes / Zalai Hírlap

-Átlagos nehézségű volt az idei angol érettségi. Az íráskészséget mérő feladatlapban is életszerű szituációk voltak, s elég sok volt a vizuális segédanyag – elemezte kérésünkre a feladatokat Márkusné Szűcs Marianna, a VSZK angoltanára. A diákok többsége felszabadultan, mosolyogva beszélgetett a feladatok végeztével ottjártunkkor, amikor egy rövid összegzésre kértük őket.

-Volt Szépség és a szörnyeteges szöveg, volt egy vicces a házasságról, és szó volt a Black Friday-ról. Meg lehetett írni, az, aki nem gyakorolt, vagy nem elég jó a tudása, az is meg tudta írni elégségesre- összegzett Cserép Veronika és osztálytársa, Újházi Erika.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában