Az olvasnivaló folyamatos frissítéséről is gondoskodnak

2019.05.02. 08:00

Megnyílt a Zala Pláza könyvtár

Kedden délután a Zala Pláza emeletén gyűltek a könyvek. Iskolások, felnőttek is érkeztek, hozták az olvasnivalót, a Pláza könyvtár készletét gyarapítva.

HP

A Dózsa-iskolások közül sokan hoztak magukkal könyvet, a háttérben Kiss Gábor és Velkey Péter Fotó: Katona Tibor

A kereskedelmi létesítmény emeleti terében tulajdonképpen egy polcnyi könyvtárról van szó, a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárnak az olvasás népszerűsítésére indított új kezdeményezéséről. Megnyitását a könyvtár munkatársaiból álló VERAMI Duó megzenésített versekből összeállított műsora előzte meg, és a Dózsa-iskola 4. C osztályosai verseket szavaltak.

A Dózsa-iskolások közül sokan hoztak magukkal könyvet, a háttérben
Kiss Gábor és Velkey Péter Fotó: Katona Tibor

– A pláza vezetésével egyeztetve hoztuk létre a kis könyvtárat. Ez forgalmas hely, sokan megfordulnak itt naponta, akinek kedve tartja, leemelheti, elviheti a könyvet, vagy itt is olvasgathat. Sok adomány érkezik a megyei könyvtárba, de már nem tudunk mindent beépíteni a könyvállományunkba, mert kevés a hely – mondta Kiss Gábor könyvtárigazgató.

Közölte továbbá, hogy szeretnék megtartani a polc rendezettségét. Ezért aki oda szeretné adni a könyvét, az a könyvtárba vigye be, és a könyvtár munkatársai gondoskodnak majd folyamatosan a plázában található olvasni­való frissítéséről, feltöltéséről. A kezdeményezést Velkey Péter, a polgármesteri hivatal humánigaz­gatási osztályvezetője is üdvözölte, és persze olvasásra buzdította a megnyitó résztvevőit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában