Legszebb kertek, terek, balkonok versenye

2019.05.31. 07:00

Meghirdették a Virágos Zalaegerszegért pályázatot

Az önkormányzat és a Városgazdálkodási Kft. az idén is meghirdette a „Virágos Zalaegerszegért!” környezetszépítő pályázatot.

Fincza Zsuzsa

Balaicz Zoltán polgármester emlékeztetett rá, hogy már 1935 óta él a „virágos Zalaegerszeg” jelzős szerkezet, amelyet az akkori polgármester, Czobor Mátyás alapozott meg. A város azóta is igyekszik megfelelni jó hírének, s ennek egyik csúcspontjaként a 2015. évi Virágos Magyarországért versenyben országos első helyezést ért el, s szinte minden évben értékes különdíjakat kapott – hangzott el a tegnapi sajtótájékoztatón.

Horváth István, a VG Kft. ügyvezetője elmondta, már elkezdődött a közterületeken a nyári virágosítás, amely során 30 ezer tő virágot ültetnek ki, és hamarosan 120 balkonláda is szépíti a tereket.

A versenyre az eddigiekhez hasonló módon és feltételek mellett június 30-ig lehet jelentkezni, a bírálat folyamatosan a nyár végéig tart. A pályázóknak vállalniuk kell, hogy környezetüket egész évben rendben tartják. Az idén is nevezhetnek a családi házak, a társasházak, a lakótömbök, ezek ablakai, erkélyei, a kereskedelmi egységek és gazdálkodó szervezetek, oktatási, nevelési intézmények, a különleges kertészeti megoldások és benevezhető a „szomszéd kertje” is.

A sajtótájékoztatón Domján István, az Öveges-iskola igazgatója jelezte: tanintézményük az örökös „Öko-iskola” címre is pályázik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában