a generációkban rejlő értékek ápolása és fenntartása

2019.05.28. 09:00

Kehidakustány csatlakozott a közösségek hete programsorozathoz

Első alkalommal csatlakozott a település a közösségek hete programsorozathoz. A részletekről Sándorné Kovács Nikolett számolt be lapunknak, az alábbiakban ezt olvashatják.

ZH

Lázár István polgármester köszöntőjével indult a rendezvény

Fotó: Sándorné Kovács Nikolett

A közösségek hete rendezvénye a Kehidakustányi Turisztikai Egyesület szervezésében, az önkormányzat támogatásával valósult meg. Értékes Kehidakustány címmel első alkalommal rendezték meg, és bekerült a Cselekvő Közösségek színes műsorkínálatába.

A közösségek hete egy harmadik alkalommal meghirdetett országos programsorozat, ami a közösségekben rejlő értékekre hívja fel a figyelmet. Célja a közösségek megtartó erejének növelése, a településeken élő különböző helyzetű és életkorú lakosok iránti felelősség, összefogás jó példáinak bemutatása.

Kehidakustányban a településen működő szociális és oktatási intézmények együttműködésének, közös munkájának köszönhetően született meg a pályázati anyaghoz kapcsolódó programtervezet.

Lázár István polgármester köszöntőjével indult a rendezvény
Fotó: Sándorné Kovács Nikolett

Május 8-án délelőtt a Hagyományőrző Mariska udvarban Lázár István polgármester köszöntő szavai nyitották meg a rendezvényt.

A helyi iskola diákjai , akiket Ganzerné Rabócsi Margit tanárnő készített fel, színvonalas műsorral kedveskedtek a résztvevőknek. Pandek Milán Dzsida Jenő: Hálaadás című versét szavalta el, Tavasz Botond eufóniumon játszott, Szabó Balázs Benedek Elek: A három kívánság című meséjét adta elő, végezetül Szakonyi Dorina, Szőke Liliána és Orsós Csaba az Ismerős arcok: Eső mossa című számát énekelte el. A Zala Megyei Fagyöngy Egyesített Szociális Intézmény Olajág Otthona amatőr színtársulatának A rátóti csikótojás című előadása csalt mosolyt a megjelentek arcára.

A program a Hagyományőrző Mariska udvar dolgozóival közös kézműves foglalkozással folytatódott. A résztvevők tavaszi ajtókopogtatót készítettek természetes alapanyagokból. A rendezvény vendéglátással zárult, finom ételekkel és italokkal kedveskedve a megjelenteknek.

A Kehidakustányi Turisztikai Egyesület dolgozói szeretnék a programot jövőre is megszervezni, hagyományt teremteni annak érdekében, hogy a településen élő fiatal és idősebb generációban rejlő értékeket ápolják és fenntartsák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában