az esélyegyenlőség napja

2019.05.08. 07:00

Érzékenyítő foglalkozások zajlottak Zalaszentgróton

A Koncz Dezső gyógypedagógiai intézmény az esélyegyenlőség napja alkalmából úgynevezett érzékenyítő foglalkozást tartott.

Szalay Csaba

A csörgőlabdás játékot Cságolyné Boros Krisztina vezette

Fotó: Szalay Csaba

A programra a Deák-iskola igazgatója és tanárai örömmel fogadták el a meghívást. A másodikos, negyedikes és hetedikes tanulók az intézmény gyerekeivel közös csapatokban teljesítették a különleges feladatokat.

Czilingerné Antal Edina intézményvezető emlékeztetett, hogy a lisszaboni szerződés szerint 2009 óta május 5-e az Esélyegyenlőség napja. Ezzel a rendezvénnyel szeretnének hagyományt teremteni, jövőre szeretnék meghívni azokat az iskolákat is, amelyekkel kapcsolatban állnak.

A csörgőlabdás játékot Cságolyné Boros Krisztina vezette
Fotó: Szalay Csaba

Az érzékenyítő programról elmondta: a célja, hogy megtapasztalják az ép gyerekek, hogy mit jelent különböző sérülésekkel, látás- vagy hallássérültként, illetve mozgássérültként élni.

– Kipróbálták a gyerekek a csörgőlabdát. Bekötött szemmel, csak hallással érzékelték a labdát. Megtapasztalták, hogy milyen kerekesszékben közlekedni, vagy hallás hiányában tájékozódni. A játékok során jó hangulatban egymással is ismerkedtek az intézmény és az iskola diákjai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában