Fűszerkert, fedett kiülő, xilofon

2019.05.16. 11:30

Élményt kínál Becsvölgye közösségi parkja

Közösségi munka révén valósult meg az az élmény- és pihenőpark, amit vasárnap avattak fel a településen.

Magyar Hajnalka

A park egyik élményeleme a faxilofon

Fotó: BJE

Magai Ágota, a Becsvölgye Jövőjéért Egyesület elnöke elmondta, a közösségi aszaló körül létesített parkban őshonos növényeket ültettek, fedett kerti kiülőt építettek, padokat, asztalokat helyeztek el. Emellett évgyűrűket demonstráló fametszetet és farudakból álló xilofont is felállítottak, továbbá fűszerkertet alakítottak ki.

A park egyik élményeleme a faxilofon
Fotó: BJE

A munkálatokhoz a MOL Zöldövezeti Program nyújtott 800 ezer forint támogatást, de az egyesület az önrésszel kiegészített pályázati forráson túlmenően is gazdagította a létesítményt. Már a tervezést is közösségi munkában kezdték el három évvel ezelőtt, többtucatnyian járultak hozzá ötleteikkel a park koncepciójához. A kivitelezés sem történt másként, összesen 56-an kapcsolódtak be a munkába. A pályázatnak eleve feltétele volt, hogy csak anyagra költhettek, a megvalósítás a közösségépítést, a baráti együttlétet, a környezettudatosságot szolgálta.

További fejlesztéseket terveznek, a pályázat lezárultával is folytatják a munkát. A gyűjtött adományokra és önerejükre alapozva egyebek közt kemencét, sétautakat és rózsaparkot alakítanak ki később. A vasárnapi avató alkalmával elismeréseket is átadtak a munkában élenjáróknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában