2019.05.20. 07:00
Babgulyást készítettek a radamosi főzőversenyen
Tarkabab, füstölt szalonna vagy csülök, valamint hús, no és a fűszerek – ezek a nélkülözhetetlen összetevői egy jó babgulyásnak, derült ki a muravidéki Radamosban szombaton délután megrendezett főzőversenyen.
sárhidai csapat a radamosi főzőversenyen Fotó: Gyuricza Ferenc/Zalai Hírlap
A határon túli magyar községben komplex program várta az érdeklődőket, amelynek nemcsak a felújított falu- és tűzoltóotthon, valamint egy újonnan épített tűzoltógarázs átadása képezte részét, hanem a helyi közösség által immár második alkalommal megrendezett babgulyásfőző verseny is. Utóbbira 21 csapat nevezett, köztük többen is Magyarországról érkeztek.
– Negyedik esztendeje van szoros, baráti kapcsolatunk Radamossal, azóta minden fontosabb rendezvényükön jelen vagyunk – mondta Mázsa Ferenc, Sárhida polgármestere. – Örömmel jöttünk a főzőversenyre is, mi igazi zalai babgulyást készítünk, piros paprikával ízesítve.
Az estig tartó program keretében a főzőverseny mellett volt kézműves és hagyományőrző bemutató is, továbbá kulturális műsorral is szórakoztatták a jelenlévőket, amelyben mások mellett a sárhidai népdalkör is közreműködött.